Beauty trendovi za 2016. godinu

Beauty trendovi za 2016. godinu

Prirodna kozmetika i prirodni make-up nemaju nikakav razlog skrivati se pred uobičajenom kozmetikom, jer imaju isti učinak, a ne sadrže moguće štetne sastojke. Zato je potrebno povremeno baciti pogled na aktualne trendove. Što se najavljuje za 2016. godinu?

Naravno, ne mogu se svi trendovi velikih internacionalnih modnih tjedana (Fashion-Weeks) iskoristiti u svakodnevnom životu. Za to su oni djelomično preskupi a ponekad jednostavno prebizarni. Unatoč tome možemo pogledati nekoliko stvari iz Berlina, New Yorka, Pariza i Milana, koje bi se mogle koristiti u svakodnevnom životu.

Oči

Ove godine eyeliner se koristi kreativno. Tako se npr. oči mogu »uramiti« nagovještajem zvijezde. Ili zašto ne probati bijelu olovku za kapke?

Ne smije se zaboraviti ni Cut-Out Liner. Izgleda vrlo cool i može se brzo napraviti. Jednostavno nanesite kajal olovku na donji rub kapka počevši od unutarnjeg kuta oka. K tome dolazi još jedna tanka linija na vanjski dio kapka.

Trend u 2016. godini bit će i plavo sjenilo za oči. Ako se pravilno nanese, daje svakom licu ljetnu svježinu.  Međutim potreban je oprez: plavo sjenilo i mnogo make up-a nije dobra ideja. U modu se vraćaju i crno obrubljene oči.

Ono što se posljednjih godina vidi u trendovima kose, osvaja sada i oči: Two-Tone-Look. Kod toga se koriste dvije različite boje; tako se kreira mistični efekt boje. Za početak su najprikladnije boje: zelena i plava.

Obrve

2016. godine sve će se vrtjeti oko karakterističnih obrva. One moraju izgledati što prirodnije, a istovremeno s karakterom i guste. Za sve koji jedva čekaju markantne obrve: postoje načini kako da si pomognete.

Usnice

Jake boje usnica su već dugo u trendu. Od kričavo crvene do satenske boje maline: Izbor je na Vama.

I balzam za usne se vratio. Najavljuje se transparentni sjaj.

Kosa

Najčešće se vide topli blond i crveni tonovi, ali najavljuju se i platinasto plava te hladno srebrna boja kose.

Kod frizura dolaze dva velika smjera: S jedne strane tu je dugi konjski rep koji mekano pada, a šiške sežu do obrva ili su razdijeljene. A s druge strane dolazi sjajna duga kosa u Sleek-Look trendu. Pritom se može postići Wet-Look (dojam mokre kose) s raspuštenom kosom. Najbolje kod ovog trenda je što se elegantni, glatki izgled može postići s nekoliko poteza rukom pa je praktičan za svaki dan.

Za ukrašavanje kose koriste se sjajni broševi, jednostavne kožnate vrpce i mašne.

Lak za nokte

Sasvim kratko: Ove godine nose se jake crvene nijanse ili se nokti ukrašavaju linearnim uzorkom.