Biolu prirodna kozmetika - nova linija proizvoda

Biolu prirodna kozmetika - nova linija proizvoda

Svi Biolu proizvodi kompletno su prerađeni, i u sastavu kao i u dizajnu.

Razlog tomu su istraživanja na novim botaničkim aktivnim tvarima, koja su dovela do otkrića nove vrste aktivnih tvari. Olivaeris je novost iz Biolu laboratorija. To je jedinstveni fitokompleks koji se sastoji od polifenola iz svježih bio listova masline. Oni potječu od vrste Olea Europaea, koja raste u Toskani i poznata je po bogatstvu i kvaliteti svojih aktivnih tvari i visokoj koncentraciji polifenola. Novi Biolu postupci ekstrakcije poduprti najnovijim znanstvenim studijama, omogućuju iskorištavanje cijelog spektra ovih aktivnih tvari.

Što su polifenoli i koja su njihova svojstva?

Pod pojmom polifenoli podrazumijeva se niz heterogenih molekula, koje se u visokoj koncentraciji nalaze u plodovima kao što su borovnica, ribiz i grožđe te u biljkama kao što je maslina. Oni su poznati po svojim pozitivnim učincima na organizam.

Polifenoli su dobri za tijelo jer imaju istaknuta antioksidacijska svojstva. Oni pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i starenja stanica. Uz to djeluju protuupalno i stimuliraju obrambeni sustav. U području kozmetike njihova prednost je:

  • Usporavanje stvaranja slobodnih radikala, koji uzrokuju starenje kože
  • Zaštita kože od oštećenja uzrokovanih UV - zrakama
  • Djeluju protiv stvaranja bora.
  • Anti-Aging efekt
  • Sprječavaju razgradnju hijaluronske kiselina koja kožu održava elastičnom.
  • Njega i zaštita kose

Zašto Oivaeris?

Usprkos prednostima maslinovog ulja, koje je osnovna namirnica u mediteranskoj prehrani, količina polifenola u tom ulju je uglavnom vrlo mala. Oko 99% aktivnih polifenola izgubi se u procesu dobivanja ulja.

Drvo masline je poznato po bogatstvu polifenola, koji djeluju kao jaki antioksidans i imaju mnoge druge prednosti. Ti spojevi nalaze se samo u maslinama i to čini Olivaeris tako dragocjenim.

Analitičke studije pokazale su visoku koncentraciju polifenola u svježim listovima masline. Ta koncentracija je puno veća od one pronađene u maslinovom ulju.

Polifenoli u Olivaeris proizvodima

Biolu je odabrao ove listove kao dragocjeni izvor polifenola, koji se inače izgube u procesu dobivanja maslinovog ulja. Berba listova i ekstrakcija vrši se u trenutku kada su masline optimalno zrele. Time se osigurava najveća kvaliteta i najviša koncentracija aktivnih tvari.

Kod ekstrakcije se koristi mješavina vruće vode i glicerina. Takvim postupkom postiže se veća učinkovitost ekstrakcije polifenol spojeva nego u drugim, klasičnim metodama. Osim toga, ova metoda je sigurnija i jamči bolju podnošljivost konačnog proizvoda.

Koja su osnovna obilježja ove linije proizvoda?

Svi proizvodi su certificirani prema specifikacijama Talijanskog udruženja organskih proizvođača (AIAB). Proizvodi su veganski i testirani na nikal.

Koji proizvodi postoje?

Asortiman obuhvaća 12 proizvoda za njegu tijela i kose. Svaki proizvod je obogaćen posebnim, organskim biljnim ekstraktima, koji su usklađeni s djelovanjem svakog pojedinog proizvoda. Za miris se koristi mješavina prirodnih eteričnih ulja koja daju jedinstvenu mirisnu notu.

Biolu kozmetička linija obuhvaća pjene za kupanje, sapune, proizvode za čišćenje lica i gelove za tuširanje. Uz to, tu su šamponi za masnu kosu i protiv peruti, hidratantni proizvodi za osjetljivu kosu te baby proizvodi.