Dobra namjera za Novu godinu!

Dobra namjera za Novu godinu!

Nije li nam to svima poznato? U prvim danima Nove godine imamo mnogo dobrih namjera: Krenut ću na dijetu, bavit ću se više sportom, prestat ću pušiti … a nekoliko dana kasnije … sve je ponovno zaboravljeno i potisnuto. Postoji jedna Novogodišnja namjera, koju nije samo jednostavno i nekomplicirano primijeniti, već ćemo od nje još mnogo godina profitirati, ukoliko ju počinjemo primjenjivati još danas: Konzekventna dnevna njega kože! Vašoj koži je to naročito potrebno za vrijeme i nakon duge zime i biti će vam zahvalna, iako rezultati, naročito kod mlađe kože, možda neće biti odmah vidljivi – ali desetljećima kasnije hoće! Naša koža je kao memorija računala, pohranjuje sve dobre stvari koje smo učinili, ali na žalost i sva zanemarivanja. Tko sa konzekventnom njegom započinje tek nakon pojave prvih bora, često više ne može puno popraviti.

Za početak je važno izraditi ispravan program za njegu. Kako se određuje vlastiti tip kože možete pronaći u članku našeg beauty bloga "U kakvoj se koži ustvari nalazim?".

Kod Ecco Verde svaku kategoriju u lijevoj rubrici možete filtrirati i po određenom tipu kože. Ukoliko na primjer tražite dnevnu kremu, najprije odaberite kategoriju „Dnevne kreme“ te nakon toga na lijevoj strani kliknite za željeni tip kože.
Pod „Teme“ pronaći ćete osim toga izbor specijalnih proizvoda za njegu posebnih tipova kože, kao proizvodi za njego kod akni, za tinejdžere, za alergičare ili anti age njegu.

Sada kada znate koje posebne zahtjeve ima vaša koža možete odmah započeti sa dnevnom njegom kože. Bit svake pravilne njege je čišćenje. Dobra krema može djelovati samo, ako je koža ispravno pripremljena, a samo voda nije dovoljna za skidanje prljavštine i naslaga sa površine. Sa pravilnim sredstvom za čišćenje sa kože se također nježno i efikasno skidaju i odumrle stanice i prekomjerne kožne naslage. Čišćenje kože nije važno samo ujutro prije dnevne njege, već također i navečer. Dok se za suhu kožu preporuča njegujuća krema za čišćenje, kao na primjer Sweet Orange krema za čišćenje marke Akamuti, za masnu kožu prikladnije je pročišćavajuće, nemasno sredstvo za čišćenje, kao na primjer Daily Clarifying Cleanser marke Yes To.

Sada, kada je koža očišćena, trebalo bi nastaviti sa tonikom. Vodica za kožu je prvi hidratantni kik nakon čišćenja, pročišćava i smiruje kožu, a mnoge vodice djeluju također i adstrigentno. Kod odabira tonika također je potrebno paziti na tip kože! Tko preferira posebno blagu njegu kože, može koristiti bezalkoholnu cvjetnu vodicu, na primjer ružinu vodicu marke Kart koja je primjerena za sve tipove kože.

Nakon čišćenja i pročišćavanja koža je sada optimalno pripremljena za dnevnu ili noćnu njegu. Svakako je potrebno razlikovati namjenu dnevne i noćne kreme! Dnevna krema ima funkciju zaštititi kožu od opterećenja i utjecaja svakodnevnog života, dok noćna krema koristi noćni počinka za regeneraciju i revitalizaciju kože. I ponovno nemojte zaboraviti njegu uskladiti sa svojim tipom kože! Ako imate posebno zahtjevnu kožu, neće pogriješiti, ukoliko ćete ispod kreme za njegu koristiti serum. Serume, koji su posebno određeni za zahtjeve pojedinih kožnih tipova, možete pronaći ovdje.

Ukoliko pratite sve dosadašnje korake i konzekventno se držite dnevnog programa njege, dugoročno blistavoj i lijepoj koži ništa neće stajati na putu! Sada samo još morate uzeti u obzir da se vaš tip kože s vremenom mijenja te je potrebno da tada svoju njegu uskladite sa time.

Vrhunac njege čini tjedna, specijalna intenzivna njega. Odaberite si jedan dan u tjednu kada ćete si uzeti malo više vremena za vašu kožu. U osnovi nećete pogriješiti sa pilingom lica i naknadnom njegujućom maskom. Piling uklanja one kožne ljuskice i naslage koji ostaju i nakon dnevnog čišćenja te daje prekrasnu glatku kožu. Naknadna maska za njegu omogućava vašoj koži da se oporavi od svakodnevnih napora te daje dodatnu porciju njegujućih tvari.

Kod masne i nečiste kože umjesto pilinga posebno su pogodne maske za dubinsko čišćenje, naročito one sa glinom kao što je to Alva Rhassoul piling maska. Glina ne samo da čisti kožu dubinski, već ju i opskrbljuje sa važnim mineralima. Maske za čišćenje masne i nečiste kože obično već sadrže umirujuće i hidratantne sastojke, tako da intenzivna njega za ove kožne tipove više nije potrebna.

Kod suhe i zrele kože najprije je potrebno upotrijebiti piling koji vraća vlagu, kako se ne bi isušila koža, kao što je to Sandorini krema za piling marke CMD Naturkosmetik. Nakon toga koža se može njegujućom maskom intenzivno nahraniti hranljivim tvarima. Maska za lice i dekolte od 7 ljekovitih biljaka od Martine Gebhardt na primjer pomaže koži, koja je pod stresom i umorna, u njenom oporavku i ponovnom izgrađivanju.

Ovdje bi nadodali samo još jedno: Mnogo uspjeha sa vašim novim dobrim namjerama!