Glamurozna blijeda – make up trendovi za jesen/zimu 2016.

Glamurozna blijeda – make up trendovi za jesen/zimu 2016.

Trendovi za sljedeće mjesece odlikuju se tamnim bojama i pomalo blijedim izgledom. Pogledajmo malo detaljnije:

Usnice: One će se, kao i često prije, posebno naglašavati, ali paleta boja bit će za nekoliko nijansi tamnija. U modi će biti boje od sjajnog ribiza do mat crne. Tko to ne voli, ne mora se brinuti. I naglašavanje usnica klasičnom crvenom bit će također „in“. Pazite na to, da ako jače naglašavate usnice, oči moraju ostati tek decentno istaknute.

Gothic-Glam: Kod Gothic-Glam izgleda važno je da je koža ujednačena i da se postigne ravnomjeran izgled kože. To se postiže svijetlim puderom. Da bi lice dobilo malo živosti, naglasite konture lica tamnijim puderom. Ne koristite previše maskare. Gothic Glam ne odgovara svakom tipu kože. Posebno osobe s tamnom kosom moraju prije izlaska prvo isprobati ovaj Look. 

Twiggy – trepavice: Duge trepavice s dojmom kao da su zalijepljene zrače izgledom sanjarenja. Međutim, ako niste majstor, radije ne pokušavajte s tim, jer može izgledati kao da ste nešto pogrešno napravili.

Prirodnost: Kome je Gothic-Glam premračan, može kao alternativu izabrati prirodni Look. Za prirodni Look kosa se nosi tako, kao da ste upravo ustali iz kreveta. Obrve su također razbarušene i evo Vam Dewy-Skin Look. To jednostavno znači „vlažna koža“. Sjajni kapci i blistavi obrazi za svaki dan. Ono što je potrebno je blistavost i sjaj. Ovim make up-om želi se postići izgled svježine.

Međutim blistavost i sjaj nije jedno te isto. Da bi koža blistala, jednostavno kistom nanesite crvenilo ili sjenilo na obraze, bradu i sljepoočnice. Za sjaj koristite kremaste teksture i proizvode koji sadrže ulje.

Dublja mjesta, kao što je koža ispod očiju i nosnica ne smiju biti sjajna. Najbolje je da ih lagano matirate.

Svjetlucanje: Svjetlucavi make-up je trenutačno u modi. On odlično ide uz Dewy-Skin izgled. Važno je da se prvo nanese svjetlucava baza, a nakon toga podloga. Da bi takav Look došao potpuno do izražaja, potrebno je i pravo osvjetljenje. Zato takav izgled nije prikladan za sve prigode. Osim toga: svjetlucava sjenila nanose se samo na dio kapka koji je pokretan, to djeluje vrlo elegantno.

Tuš za oči: Klasičnu ulogu ima i tuš za oči, a momentalno popularna boja je crna. U modernoj verziji Smokey Eyes, on je apsolutni hit ove jeseni. Međutim, ove godine ne morate paziti na savršeno nanošenje. Slobodno se poigrate s malo neurednim, razmazanim izgledom. To se zove „smudged eyes“ (zamrljane oči). Tu se tuš prvenstveno nanosi ispod oka. Da ne biste izgledali kao rakun, nanesite prvo kajal čvrstim potezima duž donjeg kapka i zatim ga tankim kistom raspodijelite. Kao alternativa, možete tako i prespavati noć te ujutro s vatenim štapićem načiniti potrebne korekcije. Bezbrižni izgled pružit će Vam auru prirodnosti i neusiljenosti.

Što su oči manje, to bolje razmažite sjenilo. Kod velikih, okruglih očiju trebate vući čvrste poteze.