Layering: samo najbolje za kožu

Layering: samo najbolje za kožu

Layering sustav razvijen je u Aziji, točnije u Japanu. Cilj pri tome je bio da se koža najbolje što je moguće svakodnevno opskrbi sa svime što joj je potrebno. Ovaj djelotvorni sustav proširio se iz Japana, a u međuvremenu postaje i u Europi sve omiljeniji. Međutim, što ovaj pojam točno znači?

Što je layering?

Kod layering-a se njega za kožu ne sastoji samo od jedne kreme, već prema potrebi od više proizvoda za njegu od kojih svaki ispunjava određenu funkciju. Pojedini proizvodi nanose se jedan za drugim u određenom redoslijedu.

Pri tome važnu ulogu igra kombinacija. Proizvodi se tako međusobno usklađuju i kombiniraju kako bi se optimalno nadopunili u svojem djelovanju. Prema tome layering je više od samog zbroja proizvoda.

Koje prednosti nudi layering?

Ovaj sustav ima mnoge prednosti:

  • Male količine: S obzirom da se koriste razni proizvodi za njegu potrebne su samo vrlo male količine.
  • Veliko djelovanje: Ako ste za potrebe svoje kože pronašli pravilnu kombinaciju proizvoda, još bolje možete razviti optimalno djelovanje layering sustava.
  • Obuhvatna njega: Jedna jedina univerzalna krema nikada ne može biti tako učinkovita kao pojedini proizvodi koji su namijenjeni posebnoj svrsi. S obzirom da se kod layeringa mogu kombinirati više takvih posebnih proizvoda, dobiva se najobuhvatnija i najizdašnija njega koja je koži potrebna.

Kako funkcionira layering?

Temeljni princip relativno je jednostavan. Proizvod za proizvodom polako se „ugrađuje“ u kožu. Tek kada se jedan proizvod u potpunosti upije nanosi se sljedeći proizvod.

Pri tome je važno da su djelatne tvari pojedinih proizvoda međusobno usklađene te da se proizvodi općenito međusobno slažu. Krema sa topivim mastima npr. ne slaže se sa hidrofilnim losionom. Ovakva kombinacija brzo će izazvati grudice, sluzavu masu i slično. Kako se to ne bi dogodilo, pojedini proizvodi moraju biti u međusobnoj harmoniji. Što ne znači da svi proizvodi moraju biti od istog proizvođača. Međutim, za početnika je dobro da započinje sa layering linijom jednog proizvođača, jer će to osigurati da se proizvodi međusobno slažu, a tako ćete na počeku uštedjeti i na novcu.

Koji se redoslijed koristi kod layering-a?

Layering se sastoji od četiri faza:

  1. Čišćenje — Najprije je potrebno očistiti lice sa nježnim proizvodom koji odgovara tipu kože.
  2. Toniziranje — Kod toniziranja odstranjuju se eventualni ostaci sapuna i kamenca nakon čišćenja. To se radi pomoću vodice za lice ili tonika bez alkohola. Toniziranje priprema kožu za sljedeći korak.
  3. Regeneracija — Ovdje do izražaja dolaze djelatne tvari. Serumi za lice i gelovi za područje oko očiju opskrbljuju kožu sa svim potrebnim djelatnim tvarima.
  4. Tuning — U posljednjoj fazi nanosi se dnevna odnosno noćna krema ili ulje za lice.

Dodatno se preporuča jednom do dva puta tjedno koristiti neki piling i masku.

VAŽNO: Potrebno je kod svake faze pričekati da se svi proizvodi dobru upiju. Tek nakon toga prelazi se na sljedeću fazu.

Za savršenu layering njegu potrebni su pravilni proizvodi. Stoga Ecco Verde preporuča sljedeće marke:

Whamisa – Proizvodi od Whamise omogućavaju da sami odaberete optimalne proizvode za vašu kožu i da tako sastavite vlastit layering sustav.

Pure Skin Food – Pure Skin Food također omogućava da kupite pojedine proizvode, ali postoje već i gotovi layering setovi za njegu za razne tipove kože.

Ukoliko želite još više saznati o layeringu, ovdje možete vidjeti konkretnije upute sa slikama kako optimalno koristiti layering proizvode marke Skin Food.