Lijepe noge za ljeto

Lijepe noge za ljeto

Često zanemarujemo pravilnu njegu stopala, osobito zimi, kada su noge uvijek dobro upakirane u čizmama. Što je toplije vrijeme, to su lakše i otvorenije cipele. Ljeto je sve bliže i smiješe nam se japanke i slična lagana obuća pa ispucala koža i nokti koji se ljušte više nisu prihvatljivi. Sada je vrijeme da svojim stopalima vratite savršen izgled kako bi ih pripremili za ljeto.

Kad počnete nositi ljetne cipele, vaša stopala moraju biti lijepa pogotovo nakon što ste ih skrivali cijelu zimu. Kako to najbolje funkcionira objasnit ćemo u nastavku. Nakon duge zime, rašpica za nokte i malo kreme najčešće nije dovoljno.

  • U prvom je planu wellness aspekt. Sve počinje s kupkom za stopala. Mlaka voda u kombinaciji s hranjivim uljima i cvjetnim ekstraktima. Može se koristiti i maslinovo ulje. Stopala je potrebno namakati najmanje 20 minuta.

  • Zadebljala i ispucala koža nastaje tamo gdje postoji jak pritisak na stopal. Najbolji način za uklanjanje zadebljanja je plovoćac. Pažnja: Postoji opasnost od ozljeda, jer kod omekšale kože ne primjećujete koliko je već uklonjeno.

  • U nastavku slijedi piling za uklanjanje mrtvih stanica kože. Alternativno, stopala možete trljati sa solju. Učinak je isti.

  • Sada dolazimo do same završnice. Vaši su nokti pripremljeni. Uz pomoć škarica za nokte ili grickalice te rašpice dovodimo ih u odgovarajući oblik. Višak kožice potrebno je ukloniti ili je gurnuti natrag s drvenim štapićem.

  • Ovisno o vašem osobnom ukusu, nokte možete nalakirati.  Bilo da je to jednostavno, s prozirnim  lakom za nokte ili lakom u bisernim bojama ili ćete se odlučiti za jake boje. Ako se odlučite za jaku boju preporučuje se nanijeti i jedan sloj bezbojnog laka, kao zaštitu, kako bi boja duže trajala.

  • Kada se lak osuši velikodušno namažite stopala kremom.

    Već sutradan možete nositi svoje omiljene sandale.