Provida prvi bio-lak za nokte na svijetu

Provida prvi bio-lak za nokte na svijetu

Dugo je trebalo, ali sada je tu: prvi na svijetu, biološki lak za nokte, potpuno bez teških metala, agresivnih kemikalija ili teškog miris. U ovom članku predstavit ćemo Vam Provida Living Nails COLOR bio-lak za nokte.

Ono što još nikome do sada nije uspjelo, stvorila je Provida. S lakom Living Nails na tržište je došao prvi na svijetu patentirani bio-lak za nokte. Boja se dobiva isključivo iz veganskog mineralnog praha.

Kao prvo, biološki lakovi za nokte imaju potpuno drugačiji sastav od uobičajenih lakova. Zato je i njihova konzistencija drugačija. Ako očekujete da će ovi lakovi za nokte biti potpuno isti, mogli biste se razočarati. Biološki lakovi za nokte su omiljeni upravo zbog svoje jedinstvene teksture, konzistencije i sjaja. Budući da se sastoje samo od prirodnih sastojaka, skloniji su pucanju i i na noktima drže oko tri dana, ovisno o tome kako često perete ruke ili koristite li završni sjaj.

Važno je pripremiti ruke i nokte za lak. Vaše ruke moraju biti svježe oprane i bez ulja ili losiona. Inače bi na Vašim noktima mogao nastati tanki film koji sprječava lak da dobro drži. Ako ste upravo porezali nokte, očetkajte ih četkicom za nokte tako da odstranite eventualne nečistoće. Ukoliko ste koristili aceton za nokte, potrebno je ostaviti nokte da miruju neko vrijeme, posebno ako je aceton bio vrlo agresivan. Čekajte 24 sata i koristite hidratantnu kremu. To pomaže za čvrstoću boje i sprječava oštećenje korijena nokta.

Zašto bi to moglo biti rizično. Uobičajeni odstranjivači laka za nokte ne uklanjaju samo lak već i oduzimaju koži i noktima ulja, tako da nokti postaju suhi i krhki. Najbolje je da noktima prvo pružite njegu te ih zatim ostavite da miruju prije nego nanesete novi lak. Ako su Vaši nokti oštećeni ili suhi, primjena laka može prouzročiti prave nevolje. Mi preporučamo primjenu odstranjivača laka za nokte na uljnoj bazi.

Savjet: Prije nanošenja laka u boji, nanesite prozirni bazni lak. Tako se olakšava kasnije skidanje laka.

A zatim »Shake it Baby!«: Provida veganski lakovi za nokte sastoje se od mješavine prirodnih minerala i ulja. To znači da pojedine tvari imaju sklonost tome da se odvajaju. To nije znak da je laku istekao rok trajanja, nego da se pojedini sastojci različito talože. Jednostavno dobro protresite lak prije upotrebe. Kada se minerali i ulja dobro promiješaju, možete početi. Na sljedećim slikama možete vidjeti kako lak izgleda prije (lijevo) i nakon (desno) što ga protresete.


Plavi lak na slici je “Blue Smoke”, a crveni “Hot Chestnut”.

Nanesite lak brzim potezima. Za razliku od uobičajenih lakova, ovdje imate malo više prostora za pogreške, jer je lak gusti i žitki. Čak i ako se lak počne ljuštiti, možete jednostavno nanijeti sljedeći sloj, i nitko neće primijetiti.

Važno: Pustite da se lak potpuno osuši. To traje i do 15 minuta, ovisno o debljini sloja i boji. Čak i ako imate osjećaj da je suh, njegovi rubovi bi se još mogli razmazati. Kada je lak čvrst, možete osjetiti minerale u laku. Osim toga, lak može izgledati lagano mat. Ako više volite sjajne nokte, nanesite jednostavno završni sloj s prozirnim lakom.

Savjeti za otklanjanje laka. Držite ruke oko pet minuta u toploj vodi. Lak možete ostrugati noktima ili nečim sličnim. Kad ste ostrugali, koliko se dalo, upotrijebite odstranjivač laka. Njime namočite komadiće vate i stavite ih na oko jednu minutu na nokte. Nakon toga skinite preostali lak brzim pokretima.