Savjeti za njegu ruku

Savjeti za njegu ruku

Pogotovo zimi, koža se isušuje na licu i tijelu, ali i ruke zahtijevaju posebnu njegu u ovo doba godine. Budući da su ruke stalno u kontaktu s vodom, često se osjećaju vrlo grubo. Osim toga, stalno su izložene svjetlu i utjecajima okoline, pa postoji i opasnost od hiperpigmentacije. Nažalost, ovdje se često pojavljuju ružni pigmenti ili staračke pjege.

S vremena na vrijeme odvojite vrijeme za posebnu vrstu njege ruku. Očistite ruke blagim sapunom, poput posebno nježnog, antiseptičkog tekućeg sapuna iz Aleppa, koji je obogaćen finim lovorovim uljem. Ovo se također može koristiti posebno za alergičare. Važno je da nakon toga dobro osušite ruke, kako se one nebi dodatno isušivale!

Burt's Bees Peeling (šećerni piling od brusnica i nara) daje vašim rukama meku kožu i ugodan slatki miris. Nanesite piling preko cijele stražnje strane šake i unutarnje strane prstiju. Koristite meku četku za lice kako bi abrazivne čestice olabavile mrtve stanice kože s epiderme. Ako nemate pri ruci četkicu za lice, jednostavno prstima dobro umasirajte piling. Zatim ruke treba pažljivo oprati i dobro osušiti.

Vaša krema za ruke, npr. Burt's Bees krema za ruke s bademom, mlijekom i pčelinjim voskom, sada se pretvara u masku za njegu. Njeguje vaše ruke zahvaljujući svojoj bogatoj konzistenciji. Stavite puno kreme na ruke, a zatim ih omotajte prozirnom folijom. Ako imate rukavice pri ruci, možete ih staviti. Inače, prikladan je i prethodno zagrijani ručnik. "Maska za ruke" može se posebno dobro apsorbirati stvaranjem topline i djeluje kao katalizator koji optimalno hrani kožu. Ostavite kremu za ruke najmanje 10 minuta, skinite foliju i krpom uklonite ostatke kreme za ruke.

Kako se koža sada osjeća? Nije li divno imati tako meke i njegovane ruke?