Tema »održiva kozmetika« na web portalu bewusstkaufen.at

Tema »održiva kozmetika« na web portalu bewusstkaufen.at

Od 17. listopada stranica bewusstkaufen.at bavi se održivom kozmetikom. Nudi izbor proizvoda iz prirodne kozmetike te razne savjete o kupovini.

EccoVerde Beauty blog se trudi da pokrije što više važnih tema. U području tema koje su tako raznolike kao što je prirodna kozmetika, to i nije tako jednostavno. Iako uvijek pokušavamo razjasniti što više tema, nije moguće sve rasvijetliti u detalje. Zato Vam želimo skrenuti pažnju na inicijativu Ministarstva okoliša o održivoj potrošnji, nazvanu »Svjesno kupovanje«, i na njihov web portal. Ovaj web portal se od 17. listopada posvećuje temi »održiva kozmetika«. Isplati se pogledati jer pokriva mnoge aspekte kozmetike. Između ostalih, odgovara na sljedeća pitanja:

 • Što je dobro i za kožu i za okoliš?
 • Koje su pouzdane oznake kvalitete kod prirodne kozmetike?
 • Kako mogu biti sigurna da kozmetički proizvod ne sadrži palmino ulje, zbog kojeg su posječena palmina stabla u tropskim šumama?

Teme obuhvaćaju sljedeće točke:

 1. Savjet za kupovinu kada se radi o prirodnoj kozmetici. www.bewusstkaufen.at/kosmetik Ovdje ćete saznati na što trebate paziti kod kupovine. Uz to ćete dobiti mnogo dodatnih informacija o temi palminog ulja te praktične savjete za kupovinu.
 2. Objavljeni su rezultati ankete među kupcima. U toj reprezentativnoj anketi vidi se važnost održivosti kozmetičkih proizvoda, koji su motivi kod kupnje kozmetike i mnogo ostalih podataka.
 3. Osim toga opisane su oznake kvalitete www.bewusstkaufen.at/labels-kosmetik, koje su posebno važne za prirodnu kozmetiku, jer ispunjavaju visoke standarde održivosti.
 4. Predstavljeni su dobavljači i proizvođači čiji asortiman ispunjava najviše standarde održivosti.
 5. I na kraju, dobivaju se odgovori na zanimljiva pitanja vezana uz ovu temu. Tako npr. možete pronaći informacije o tome kako konvencionalni kozmetički proizvodi zagađuju okoliš itd.

Sada, nakon uvida u osnovne teme, pogledajmo malo detaljnije o čemu se radi na stranici bewussteinkaufen.at.

Što je bewusstkaufen.at?

Bewusstkaufen.at je austrijski web portal za održivu potrošnju. Osnovan je na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva, okoliša i vodoopskrbe zajedno s inicijativom »Svjesno kupovanje«.

Što su ciljevi stranice bewusstkaufen.at?

Pomoću ovog portala želi se povećati svjesnost kupaca o održivoj potrošnji. Osim toga portal nudi mnogobrojne dodatne informacije o ovoj temi.

Koje praktične informacije nudi bewusstkaufen.at?

Na ovom portalu ćete naći razne informacije. Glavne kategorije su:

 • Savjeti o kupnji: Želite znati kako svjesno kupovati održive proizvode? Onda ste na pravom mjestu. Svjesna kupovina ne odvija se samo u supermarketima. Ovdje ćete pronaći mnoge aspekte održive potrošnje.
 • Lista održivih proizvoda: Dobavljači održivih proizvoda ovdje prezentiraju svoj asortiman. Proizvodi se pažljivo odabiru i moraju odgovarati strogim standardima održivosti.
 • Lista oznaka: Ovdje se nudi pomoć, kako se snaći u džungli različitih oznaka na proizvodima. Baza podataka sadrži više od 250 različitih, detaljno opisanih oznaka.
 • Blog: Stručnjaci redovito pišu blogove o različitim temama održivosti i upozoravaju na pogrešne informacije.

Stranica također redovito nudi aktualne vijesti, savjete o knjigama i informacije o predavanjima i ostalim događanjima.