Testiranje skupih krema za lice

Testiranje skupih krema za lice

Ako je vjerovati reklamama, danas posvuda vrebaju opasnosti za kožu. Od preranog starenja kože, preko oksidacijskog stresa, štetnih UV-zraka sve do slobodnih radikala. Čini se da danas sve oko nas loše utječe na kožu.

Izgleda kao da nas normalne kreme za lice više ne mogu dovoljno zaštiti. Ali, nema brige, naši spasitelji u sjajnom oklopu već dolaze: superkreme s cijelim arsenalom visokovrijednih sastojaka, koje će nas najbolje zaštiti od vanjskih utjecaja.

Sastojci na testu

Međutim, jesu li sastojci tih posebnih krema stvarno tako dobri, kako nam obećavaju u reklamama? Ekotest je ispitao neke od najskupljih krema za lice na tržištu.

U testovima se uglavnom došlo do sljedećih spoznaja:

-visoka cijena ne znači uvijek da je i kvaliteta visoka;
-često se putem reklama stvara imidž i naglašava ekskluzivnost, kako bi se što više povećala cijena;
-nisu sve kreme neophodne za zdravlje.

A sada malo detaljnjije o rezultatima testiranja: Ekotest je testirao 22 skupih krema za lice, od kojih je bilo 12 uobičajenih krema a 10 krema je bilo iz asortimana prirodne kozmetike.

Uobičajene kreme sadržavale su mnoge problematične sastojke kao npr. PEG/PEG-derivate, organske spojeve s halogenima, opasne UV-filtere ili mirise koji izazivaju alergije. Osim toga, mnogi proizvođači koriste umjetne masti i ulja, koji su doduše jeftiniji za proizvodnju, ali nisu dobri za prirodnu ravnotežu kože.

Od 10 proizvoda iz prirodne kozmetike, 6 krema je u ukupnom rezultatu ocijenjeno s vrlo dobar i 2 kreme s ocjenom dobar. Niti jedna od 10 ispitanih prirodnih krema nije sadržavala opasne sastojke, zbog čega je svaka krema dobila najvišu ocjenu u pogledu sastojaka.

U ukupnom rezultatu, 6 krema koje su dobile najvišu ocjenu nisu nametale pretjerana reklamna obećanja.

Posebni učinci krema koji su navedeni u reklami, ali koje se nije moglo potpuno dokazati, bili su razlog skidanja bodova kod četiri ostale prirodne kreme, koje zbog toga nisu dobile najvišu ocjenu.

Činjenica: Pema rezultatima Ekotesta sve testirane kreme iz asortimana prirodne kozmetika ne sadrže opasne sastojke. U Ecco Verde Vam nudimo kreme koje su dobile najvišu ocjenu. Pronaći ćete ih pod sljedećim linkovima:

CATTIER PARIS Secret Botanique hidratantna dnevna krema

Logona Vitaminska krema s organskim avokadom

Martina Gebhardt krema s ružom

Santaverde krema s aloe verom

Weleda osvježavajuća dnevna njega s irisom