Weleda – u skladu s čovjekom i prirodom

Weleda – u skladu s čovjekom i prirodom

Ime Weleda već od 1921.g. predstavlja jedinstvenu kvalitetu na području prirodne kozmetike. Ovdje su na prvom mjestu zdravlje i cjelovitost čovjeka. Od žetve biljaka koje se koriste za proizvode, do njihove proizvodnje poštuju se najviši društveni i ekološki zahtjevi i vrijednosti kao što su autentičnost, pravičnost, sigurnost, poštovanje i prirodnost.

Svojim motom «U skladu s čovjekom i prirodom» Weleda se obvezuje na društvenu i ekonomsku održivost. To znači poštenu trgovinu (Fair Trade), odgovorno ophođenje sa suradnicima i partnerima, čuvanje prirodnih resursa i sudjelovanje u projektima za zaštitu vrsta. Čuvanje klime CO2 neutralnim transportom robe i proizvodnjom koja štiti okoliš zahtjevi kojima se Weleda obvezuje.

Proizvodi tvrtke Weleda proizvode se prema najstrožim farmaceutskim i kozmetičkim smjernicama. Besprijekorna kontrola kvalitete kao i opsežni dermatološki testovi ovdje brinu za maksimalnu sigurnost.

Štedljivom preradom sirovina koje koristi Weleda sačuvane su aktivne tvari biljaka. Na visokom mjestu je i poštovanje u rukovanju biljkama i okolišu u kojem one rastu. Ljekovite biljke iz vrtova Weleda uzgajaju se prema biološko-dinamičkim smjernicama (Demeter).

I sve ostale tvari koje se koriste u Weledi isključivo su visokovrijedne i ekološki besprijekorne. Ne koriste se niti sirovine bazi mineralnih ulja, niti genetski modificirane biljke, niti sintetička bojila, parfemi ili konzervansi. Uz to, kod kozmetički proizvoda tvrtke Weleda, nema testiranja na životinjama niti kod proizvodnje, niti u fazi razvoja proizvoda.

Proizvodi tvrtke Weleda raznovrsni su kao i priroda. Serije za njegu lica Weleda optimalno su prilagođene za sve potrebe pojedine vrste kože. Bogati proizvodi za njegu tijela svojim svestranim karakteristikama brinu za vašu dobrobit od glave do pete. Paleta proizvoda dopunjena je i dezodoransima, proizvodima za njegu zubi te specijalnim proizvodima za njegu trudnica, majki i djece.