Biljni vosak

Ovaj se vosak dobiva iz kore ploda drveta ruj (Rhus verniciflua). Bobice se kuhaju, sirovi vosak se obire i filtrira. Mekana tekstura ovog voska je pogodna za korištenje kao vezivo i lipidna komponenta u kozmetičkim proizvodima koji se koriste posebno za njegu usana ili izradu stikova i emulzija, za njegu kose i izradu dekorativne kozmetike. Može se koristiti kao zamjena za pčelinji vosak. Puno je lakši i manje stvara film od pčelinjeg voska.

Izvor:. Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Biljni vosak.