Savršena šminka s naočalama

Lijepe naočale su vizualni dodatak. Istovremeno su dodatni element koji treba uzeti u obzir pri odabiru šminke.

Osobe koje nose naočale trebaju imati na umu nekoliko stvari. Prvo, postavlja se pitanje, koje su boje okviri naočala. Neutralne boje okvira ne predstavljaju problem. Kod okvira u bojama moglo bi doći do problema u neslaganju boja i potreban je oprez.

Važna je i dioptrija. Kod kratkovidnih osoba šminka mora biti drugačija nego kod dalekovidnih jer svaka vrsta leća čini oči drugačijima.
Da objasnimo pobliže.

Kratkovidost

Od dioptrije -2 oči izgledaju manje. Dakle, tamne boje su tabu. Naglašeni make-up, koji bi bilo previše bez naočala je ono što trebate. Zbog toga vaše oči izgledaju veće.  Bez straha upotrijebite svijetle, snažne i svjetlucave boje.

Uz to koristite svijetlu olovku za oči i smeđi eyeliner.  Maskaru također možete jače nanijeti.

Dalekovidnost

Kod naočala za dalekovidnost oči djeluju veće, tako da bi ih trebalo optički smanjiti. Za to su vam potrebne tamne boje. Koristite mat, tamna sjenila za oči. Svijetle i svjetlucave boje bi trebali izbjegavati.

Kod nanošenja eyelinera i sjenila je potrebna preciznost. Nanesite olovku za oči što je moguće tanje na donjem kapku a eyeliner što je moguće preciznije jer leće naočala povećavaju i ne opraštaju pogreške. Iz istog razloga, rumenilo bi trebali nanositi tek ispod ruba naočala.

Podočnjake je najbolje sakriti sa svjetlom šminkom. Pomoću bijele olovke iscrtajte unutarnje kutove oči.

Šminkanje kod problema s vidom može biti problematično, jer jednostavno ne vidite dobro i to može nervirati. Sasvim je razumljivo da vas ljuti kada ste tek nekoliko centimetara udaljeni od ogledala i svejedno ne vidite dovoljno oštro. Osim toga, u ovom položaju više nije moguće precizno nanositi make-up. Rješenje mogu biti make-up naočale. Kod takvih se naočala svako staklo može pojedinačno preklopiti i tako urednom šminkanju ništa ne stoji na putu. Kao alternativu možete koristiti make-up ogledalo. Najbolja su ona ogledala koja su na čvrstom postolju i imaju dobro uvećanje.

Imajte na umu da pod umjetnim svjetlom boje uvijek izgledaju drugačije. Najbolje je kada vam dnevno svjetlo pada s prednje strane.

Dodatni savjet:

Uz upadljive modele naočala s velikim okvirima, važno je naglasiti samo jedan dio lica; usne ili oči. Ne oboje. Ako su okviri naočala tamni, bolje je staviti naglasak na usne.