Aromaterapija

Čišćenje dimom Čišćenje dimom

Tisućama godina čišćenje dimom dio je ljudske kulture – bilo da se koristi kao potpora meditaciji, za pročišćavanje, vjerske obrede ili opuštanje. Koje prilike i mogućnosti postoje danas u svakodnevnom životu?

Farfalla – 30 godina iskustva Farfalla – 30 godina iskustva

Švicarska tvrtka Farfalla postoji već 30 godina. To znači 30 godišnje iskustvo u proizvodnji mirisa i eteričnih ulja. Kako je tvrtka nastala, možete ovdje saznati.

Aromaterapija pomoću mirisnih svjetiljki Aromaterapija pomoću mirisnih svjetiljki

U ovom ćete članku saznati nešto više o mogućim primjenama aromaterapije uz pomoć mirisnih svjetiljki ili aroma lampi. Kako pravilno koristiti eterična ulja, kako pravilno dozirati i kako djeluju pojedina ulja?

Aromaterapija: Liječenje s eteričnim uljima Aromaterapija: Liječenje s eteričnim uljima

Mirisi utječu na ljude na razne načine. Odgovorni su za dobro raspoloženje, imaju stimulirajući učinak, opuštaju. Mirisi pokreću emocije, pa čak i farmakološke reakcije, koje su i znanstveno istražene. I liječnici se podvrgavaju tretmanima. Ali...

Mirisi imaju smisla Mirisi imaju smisla

Mirisi daju oblik stvarnosti. Primjer: Kada znate da je proljeće? Vrlo jednostavno, kada sve miriše na svježe cvijeće. Miris ljubičica, rododendrona i jorgovana dio je proljeća kao i insekti koje privlači miris cvijeća i koji ispunjavaju zrak...