5 masažnih koraka za zatezanje kože lica

5 masažnih koraka za zatezanje kože lica

Kreme i serumi za lice su danas već toliko dobro razvijeni da mogu raditi čuda. No jeste li znali da možete postići još veći učinak ako proizvode koristite u kombinaciji s masažom lica?

Za zdrav, blistav ten nije važno samo koje proizvode koristite, već je važno i kako nanosite te proizvode. Učinak proizvoda za njegu može se naime povećati s odgovarajućom tehnikom. Ovdje glavnu ulogu preuzima masaža. Ona pojačava učinak proizvoda na način da omogućuje njihovo dublje upijanje u kožu.

Postoji pet važnih masažnih pokreta koji pozitivno utječu na našu kožu. Ovi ciljani „pokreti ruku“ imaju različite pozitivne učinke, kao što su npr. aktiviranje akupresurnih točaka, jačanje limfne drenaže ili poboljšanje cirkulacije.

Evo pet brzih masažnih pokreta koji će Vam pomoći zategnuti kožu lica i napuniti je energijom:

  • Kao prvo trebate staviti dovoljnu količinu seruma odnosno kreme na dlanove i protrljati da se dobro rasporede.
  • Korak 1: Stavite prste na sredinu brade i pomičite ih kliznim pokretima prema gore u smjeru sljepoočnica.
  • Korak 2: Zatim prste stavite sa svake strane usta i opet pomičite prema gore u smjeru sljepoočnica.
  • Korak 3: Na kraju stavite prste s obje strane nosa i pomičite ih prema sljepoočnicama.
  • Ponovite ova tri koraka pet do deset puta.
  • Korak 4: Stavite prste na sljepoočnice i pomičite ih prema gore u smjeru izrasta kose te taj pokret ponovite pet do sedam puta.
  • Korak 5: Na kraju stavite prste na hrbat nosa i pomičite ih prema gore u smjeru čela. Ovaj pokret ponovite također pet do sedam puta.

Nakon masaže Vaša će koža izgledati ojačano i ružičasto. To je zato što je stimulirana cirkulacija krvi. Osim toga, ovi su pokreti savršeni za tonizirajući „workout“ kože.