Pravilna njega kože kod nošenja zaštitne maske

Pravilna njega kože kod nošenja zaštitne maske

Pravilna njega kod nošenja zaštitne maske

Do sada su se samo neki stručnjaci, njegovatelji ili kliničko osoblje suočili s ovom temom, ali budući da je pandemija korone promijenila i naš život i svakodnevicu, promjena rutine njege utječe i na nas.
Zaštita usta i nosa postala je naš stalni pratilac, a pojavile su se i nove riječi u svakodnevnom životu: "Maskne" je jedna od njih - sadrži riječi maska ​​i akne i to zapravo sve objašnjava. Nošenje maske može predstavljati veliki mehanički stres za kožu. Ovdje je važno nekoliko faktora:

  • Kako dugo u komadu nosim masku i od kojeg je ona materijala?
  • Koji je moj tip kože?
  • Kako trenutačno njegujem svoju kožu?

Činjenica je da svi moramo zaštititi sebe i svoje bližnje noseći zaštitu za usta i nos. Ovisno o tome gdje radimo razlikuje se i kako dugo u komadu nosimo masku i od kojeg je materijala ona izrađena. Nečistoće naime mogu vrlo lako biti pogodovane vlažnom klimom koja nastaje ispod maske. Zaštita za usta i nos izrađena od pamuka ili s pamučnom unutarnjom oblogom malo je ugodnija za kožu, ali za mnoge se ovo pitanje ni ne nameće - često se mora nositi certificirana maska ​​izrađena od materijala s visokim filterskim učinkom - htjeli mi to ili ne. To može biti veliki izazov za osjetljive ili problematične tipove kože.

Trenje uzrokovano zaštitnom maskom za usta i nos također može jako opteretiti kožu. Mjesta koja dodiruje maska, poput obraza, nosa, brade i usana, posebno su izložena.

Dakle, što učiniti? Maska je trenutno neizbježna. I tu dolazi do izražaja njega, jer se s odgovarajućom - novom - rutinom njege može mnogo učiniti.

Čišćenje, ali nježno molim!

Svakodnevno čišćenje lica oduvijek je bilo središnja tema zdravog izgleda i lijepe kože, ali sada ono postaje još važnije. Potrebno je posebno blago, ali učinkovito čišćenje kako bi se uklonile nečistoće, make-up i bakterije, ali bez utjecaja na zaštitnu barijeru. Za osjetljivu kožu preporučuje se Rosen-gel za čišćenje marke TAUTROPFEN. Karakterizira ga posebno nježan, ali dubinski učinkovit rezultat čišćenja bez sulfata. Istovremeno je koža hidratizirana zahvaljujući aloe veri. Za normalnu i suhu kožu preporučuje se TAUTROPFEN Hyaluron gel za čišćenje, koji je idealan za malo zahtjevniju kožu i optimalno podupire zaštitnu barijeru. Tako se na posebno nježan način osigurava svjež i čist osjećaj kože.

Njega i make-up - lagani

Za daljnju njegu preporučuje se nešto laganiji proizvod koji koži osigurava intenzivnu hidrataciju. Bogate, regenerirajuće kreme treba odgoditi za noć. Šminku također treba birati pažljivo: Najbolje je potražiti proizvode iz ponude s prirodnom kozmetikom, koji omogućuju koži da diše i ne pružaju puno šanse za "maskne".

Maksa nakon maske

Dodatna pomoć može biti i redovito korištenje maski za čišćenje lica - po mogućnosti onih koje obećavaju dubinsko čišćenje s glinom ili aktivnim ugljenom i istovremeno pružaju koži intenzivnu hidrataciju.

Potrebno je paziti i na ​​pravilnu higijenu ruku! Lice treba dodirivati ​​samo čistim rukama. Ispravno rukovanje zaštitnom maskom je također važno:

  • koristiti samo čiste proizvode
  • prati višekratne maske
  • baciti jednokratne maske
  • promijeniti masku najkasnije nakon dva sata
  • primiti masku uvijek samo za traku ili gumicu za uši

Ovdje možete pronaći TAUTROPFEN proizvode.