Njega kose s ayurvedskim sastojcima

Njega kose s ayurvedskim sastojcima

Triphala je drevni ayurvedski biljni pripravak koji se sastoji od praha tri voća pomiješanih u preciznim omjerima: Amalaki (Amla), Bibhitaki (Baheda) i Haritaki. Prema Ayurvedi, Triphala pripada Rasayani, što doslovno znači "put esencije" i obećava mladolikost i snagu.

Analiza kemijskog sastava triju plodova koji čine triphalu pokazuje da je bogata prirodnim antioksidansima poput fenolnih kiselina, flavonoida i tanina. Stoga je dragocjen prirpravak za jačanje kose i pospješivanje njezina rasta, usporavanje sijeđenja i održavanje mladolikosti.

Triphala linija iz Rasayane idealna je za kosu sklonu opadanju i kombinira antioksidativna i revitalizirajuća svojstva ayurvedske triphale s drugim aktivnim sastojcima poput kofeina i kompleksa grozničce, pšeničnim proteinima i aminokiselinama. Ove kombinacije produžuju anagenu fazu - to je faza rasta kose - i time osiguravaju novu snagu i volumen.

Ovi kompleksi aktivnih sastojaka također djeluju u sinergiji s drugim sastojcima korisnim za kosu, kao što su: Brahmi (Bacopa monnieri), Centella Asiatica, ružmarin i ricinusovo ulje. Rezultat je linija kozmetike idealna za slabu kosu sklonu opadanju, ali i za svu kosu koja treba jačanje.
Triphala linija nudi pravu rutinu jačanja od korijena do vrhova:

  • triphala Vayas Pre-Shampoo Strengthening Hair Pack - tretman prije šamponiranja kremaste teksture, kratkog vremena potrebnog za djelovanje i jednostavnog nanošenja
  • triphala Revitalizing Shampoo - poseban šampon s revitalizirajućim učinkom, pogodan za sve tipove kose, učinkovito čisti bez isušivanja
  • triphala Leave-In Hair Conditioner - njega koja štiti duljinu i vrhove kose od topline sušila za kosu i sprječava frizz
  • triphala Strengthening Lotion - losion za jačanje za svakodnevnu upotrebu u trajanju od 3 mjeseca

Kada se koriste zajedno, triphala proizvodi u sinergiji daju najbolje rezultate, a to je kosa jača, zdravija i svježija kosa.