Svjetski dan borbe protiv raka dojke: Zajedno doniramo za akciju Pink Ribbon!

Svjetski dan borbe protiv raka dojke: Zajedno doniramo za akciju Pink Ribbon!

Nažalost, rak dojke najčešći je oblik raka kod žena. Sa 17,5%, ova bolest je nažalost oblik raka koji ubija najviše žena.

Međutim, sama dijagnoza raka dojke nije uvijek smrtna presuda: ako se rano dijagnosticira i rak lokalizira, oko 90% pacijenata može se izliječiti. Procjenjuje se da bi oko polovice svih žrtava bolesti moglo biti još uvijek na životu da društveno više pozornosti obračamo na zdraviji način života i na disciplinirano korištenje preventivne zaštite.

Mogući faktori koji mogu povećati rizik obolijevanja od raka dojke kreću se od pretilosti, nezdravog načina života, loše prehrane, slabog kretanja, alkohola, nikotina i dijabetesa tipa 2. No, sve to još nije znanstveno dokazano ni dovoljno jasno objašnjeno.

Zbog toga je preventiva toliko važna: Pregled dojki kod ginekologa i mamografija su najčešće metode. Najvažniji je, međutim, redovit samopregled koji se može jednostavno provoditi bilo kada, bilo gdje i ne ovisi o dostupnosti liječnika, terminima i radnom vremenu. Samopregled je najbrži način da prepoznate promjene i po potrebi odmah zakažete termin kod liječnika.

Selfcare i prevencija

Redovite masaže dojki ne samo da su opuštajuće i njegujuće, one također značajno pridonose vašem zdravlju. Masaža kvalitetnim uljem bogatim antioksidansima potiče metabolizam i limfni sustav. Nataložene tvari odvode se iz tkiva dojke i pospješuju cirkulaciju krvi, što znači da se stanice kože opskrbljuju hranjivim tvarima. Koža postaje meka i izgleda zdravije.

Osim toga, masaže grudi jačaju svijest o vlastitom tijelu i vezu sa sobom!

Želimo skrenuti više pažnje na zdravlje dojke i uvjeriti sve žene u važnost prevencije raka dojke. Za to su neophodne samomasaže, kao i preventivni liječnički pregledi.

Spread the word!

Razgovarajte s mamom, sestrom, najboljim prijateljicama. Nažalost, mnogi još uvijek ne znaju koliko jednostavna, a vrlo važna preventiva može biti.

Zajedno doniramo!

1. listopada, na Međunarodni dan borbe protiv raka dojke, 1 € za svaku narudžbu doniramo akciji Pink Ribbon, udruge Krebshilfe Steiermark. Naručite sada i podržite ih s nama!

#breastcancerawareness
#breasthealth
#pinktober
#checkyourboobs
#knowyournormal