6 mitova o pranju kose

6 mitova o pranju kose

Lomi li se mokra kosa stvarno kad je češljate? Koja je temperatura vode prevruća za pranje kose? Koliko često pranje kose je previše često? Koliko često trebate mijenjati proizvode za njegu? Sve o mitovima i istinama pročitajte u nstavku.

1. mit: Najbolje je često pranje kose šamponom

Ne! Najviše se preporučuje obrnuto! Što češće kosu perete kosu šamponom, to je lipidni sloj dlake više napadnut i lakše se lomi. Od učestalosti pranja šamponom važnije je korištenje maski i regeneratora za kosu. Savjet: dovoljno je šamponirati kosu jednom po pranju. Jednostavno upotrijebite količinu proizvoda veličine kovanice!

2. mit: Redovito mijenjajte proizvode za njegu

Ne! Nakon što pronađete proizvod koji najbolje odgovara vašim potrebama za njegu kose, držite ga se. Naravno da je slučaj da se kosa navikne na određene proizvode za njegu, super je ako odaberete kombinaciju dva proizvoda za njegu. Na primjer, ako imate kovrčavu kosu, koristite bogati šampon i kombinirajte ga s regeneratorom za oštećenu kosu. Na taj način, potrebe kose su savršeno usklađene.

3. mit: Više sjaja uz hladnu vodu

Ne! Hladna voda na kraju njege zatvara kutikulu kose i daje malo više sjaja. No, hladna voda također zatvara tjeme. To znači da tvari u proizvodima za njegu ne mogu djelovati. Profesionalni savjet: koristite mlaku vodu i po želji isperite donju trećinu kose hladnom vodom!

4. mit: Kosa je čista samo ako škripi

Ne! Ako škripi nakon pranja kose, onda je lipidni omotač kose ispran i struktura kose je otvorena i nezaštićena. Ako jednom mjesečno želite svom tjemenu priuštiti posebno čišćenje, ondamožete koristiti proizvode za dubinsko čišćenje, no ne vrijedi pretjerivati! Stručni savjet: Njegujte donju trećinu kose regeneratorom i koristite šampon bogat njegujućim tvarima za često pranje kose.

5. mit: Što se kosa rjeđe pere, to se sporije masti

Da. Ovo je naravno krajnje individualno. Samo morate biti svjesni da svako pranje kose napada strukturu kose. No, uz pravilan odabir proizvoda za njegu i promjenu regeneratora i šampona, često pranje kose gotovo je bezopasno za tjeme i kosu.

6. mit: Nikada ne češljajte mokru kosu

Ne! Više se radi o "kako". Nježno raščešljavanje ili četkanje mokre kose nije problem. Mokru kosu nemojte agresivno sušiti ručnikom i nikad ne pokušavajte raspetljavajti čvorove kose agresivnim češljanjem. Strpljenje i nježna ruka sigurno neće uništiti nježnu strukturu kose.