Mi i naš okoliš

Be nice! Radimo na klimatski osviješten način i provodimo mnoge konkretne ekološke mjere.

Be nice – ovo načelo određuje sve naše poduzetničke aktivnosti. Zaštita okoliša i klime u tome igraju važnu ulogu jer resurse koji su nam na raspolaganju koristimo odgovorno. Kao tvrtka, želimo aktivno oblikovati budućnost i promicati održivi razvoj.

Zato nam je vrlo važno ekološki razumno i klimatski osviješteno poslovanje. Važan pokazatelj ekološkog gospodarstva je način na koji se nosimo s emisijama koje uzrokujemo.

Izbjegavanje i smanjenje CO₂ emisija

Iscrpljujemo mnoge svoje mogućnosti kako bi naše gospodarske aktivnosti imale što manji utjecaj na okoliš i klimu. Zbog velikog uvjerenja posljednjih smo godina proveli opsežne ekološke mjere i nastavljamo raditi punom snagom kako bismo uopće spriječili pojavu emisija stakleničkih plinova i smanjili neizbježne CO₂ emisije što je više moguće.

Koliko naše ekološki i klimatski osviještene akcije donose plodove i percipiraju se, između ostalog, pokazuje Posebna nagrada za integriranu održivost koju je niceshops-u 2022. godine dodijelio globalni institut “Great Place to Work”.

Izvadak naših ekoloških aktivnosti:

 • Zelenom električnom energijom pokrivamo 100% naših energetskih potreba.
 • Naš interni fotonaponski sustav proizvodi više od polovice naših potreba za električnom energijom.
 • Naš logistički centar u Saazu, koji zadovoljava najviše energetske standarde, hladi se i grije pomoću otpadne topline iz bioplinskog postrojenja susjednog poljoprivrednika.
 • Trenutno koristimo materijale za otpremu bez plastike, ekološki prihvatljive i kompostirajuće za više od 98 posto naših paketa. Samo u nekoliko slučajeva (velika roba i otprema na paletama) još uvijek nema alternative plastičnim folijama koje se mogu reciklirati.
 • Naši inovativni paketi mogu se ponovno upotrijebiti za otpremu i povrat bez ljepljive trake - patentirano rješenje koje je također nagrađeno austrijskom državnom nagradom za industriju pakiranja i "WorldStar Global Packaging Award".
 • Naši paketi se šalju na klimatski neutralan način, posebno u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj preko suradničkih partnera.
 • Naša stopa povrata proizvoda je samo oko tri posto. Provjeravamo i popravljamo vraćene proizvode gdje god je to moguće i mnoge od njih recikliramo.
 • Niceshops ima stalno rastuću flotu električnih automobila, a naši kolege iz niceshopsa imaju pristup jednom od najvećih parkova punionica u jugoistočnoj Štajerskoj s više od 30 mjesta za punjenje.
 • Niceshops između ostalog nudi i poslovne karte za javni prijevoz. Naš interni “Mobi Taskforce”, koji je posvećen promicanju klimatski prihvatljive mobilnosti, pokreće inicijative sa zajedničkom vožnjom i radnim biciklima kako bi putovanja naših kolega na posao učinili što ekološki prihvatljivijim.
 • Preciznim, čistim i sortiranim odvajanjem otpada filtriramo važne resurse i materijale koji se mogu reciklirati koji idu izravno na recikliranje.
 • U niceshopu se kolege vesele ukusnoj, kvalitetnoj hrani od regionalnih i sezonskih proizvoda, pripremljenoj u našoj vlastitoj kuhinji.
 • Naš prostrani vrt tvrtke u Saazu, dizajniran prema kriterijima “prirode u vrtu” , nudi našim kolegama opuštanje i stanište za biološku raznolikost.
 • Podržavamo poljoprivrednike u regiji jugoistočne Štajerske koji održivo upravljaju svojim obradivim zemljištem i vežu CO₂ u tlu povećanjem stvaranja humusa.

Želite li saznati više o tome kako preuzimamo svoju ekološku odgovornost u niceshops-u? Sve informacije o našoj ekološkoj posvećenosti možete pronaći ovdje: https://www.niceshops.com/en/about-us/focused-on-a-better-future