5 top savjeta za blistavu kožu tijekom zime

5 top savjeta za blistavu kožu tijekom zime

Osjeća li se Vaša koža stvarno bezvoljno u maglovitim siječanjskim jutrima? To nije ni čudno, jer zima može biti posebno teška za osjetljivu kožu. Evo naših top savjeta za održavanje zdrave, blistave kože - čak i u najhladnijim mjesecima.

GLATKA I BLISTAVA

Sivo nebo i suha koža mogu u kombinaciji dovesti do ozbiljno bezvoljne kože - to je ono posljednje što si želite zimi! Redovitim pilingom se odumrle stanice kože, nečistoće i prljavština, a do izražaja dolazi svijetla, zdrava koža. Samo pripazite da ne oštetite ili pretjerano nadražite kožu korištenjem jako abrazivnog pilinga.

STVORITI BARIJERU

Zaštitnu barijeru za kožu možete stvoriti kombiniranjem dnevne kreme s njegujućim uljem za lice. To ne samo da koži osigurava dodatne hranjive tvari, već stvara i pravu barijeru koja štiti kožu od neugodnih uvjeta.

Hranjivo ulje možete nanijeti prije hidratantne kreme, kako biste svojoj koži pružili intenzivnu njegu, ili nakon dnevne kreme kako biste stvorili zaštitnu barijeru za kožu - to je posebno korisno u zimskim vremenskim uvjetima kako bi vlaga ostala u koži. Tako ni najsuši zrak ne može isušiti kožu. Inače, ovo je također i odličan savjet za skijanje!

JESTI NARANČASTO POVRĆE

Narančasto povrće bogato je karotenoidima - tvari koja im daje živopisnu boju. Možda zvuči pomalo čudno, ali znanstvenici su otkrili da ljudi koji jedu hranu s puno karotenoida imaju suptilan zlatni sjaj na koži zahvaljujući "karotenoidnoj boji".

Dakle, ako tijekom zime redovito jedete mrkvu, buču i batat, taj zdravi dodir preplanulosti može se održati tijekom cijele zime!

Povećana konzumacija voća i povrća bogatog vitaminom C također potiče proizvodnju kolagena, čini Vaš ten blistavijim i štiti Vas od zimske hladnoće, koja je sveprisutna u ovo doba godine.

HIDRATACIJA

Gotovo svi tipovi kože su zimi suhi, jer koža brže gubi vlagu zbog niže razine vlage u zraku.

Snažni, hladni vjetrovi i pregrijane prostorije, koje dodatno isušuju, pogoršavaju situaciju. Rezultat je suha, ljuskava koža i kosa bez sjaja.

Stoga je dobra ideja, pored odgovarajuće njege kože, vlažiti zrak u spavaćoj sobi s ovlaživačem zraka (ili postavljanjem šalice koja je otporna na toplinu u blizini Vašeg radijatora). Povećana vlažnost u spavaćoj sobi sprječava isušivanje Vaše kože tijekom noći

OMEGE - IZNUTRA I IZVANA

Omega-3 masne kiseline pripadaju najboljim hranjivim tvarima za održavanje kože zdravom, posebno zimi. Pomažu u popravljanju staničnih membrana i smanjenju upale. Svakako tijekom zime unosite dovoljno esencijalnih omega masnih kiselina kroz prehranu. To se može postići npr. u obliku 2-3 porcije ribe ili konopljinih sjemenki s visokim udjelom masti tjedno. Međutim, možete zimi uzeti u obzir i uzimanje dodatka prehrani s omega-3.

Inače, omega masne kiseline djeluju i izvana! Dakle, ako upotrebljavate i proizvod za njegu kože koji je bogat omega-3, omega-6 i omega-9 masnim kiselinama, dvostruko podržavate prirodne funkcije kože, iznutra i izvana. Tako možete biti sigurni u blistav ten i lijepu kožu čak i u najoštrijoj zimi.