Prirodna kozmetika za mješovitu kožu

Prirodna kozmetika za mješovitu kožu

Ovdje ćemo Vam pokazati na što biste trebali paziti kod pojedinih proizvoda za njegu ako imate mješovitu odnosno kombiniranu kožu.

Po čemu prepoznati kombiniranu kožu?

Kombiniranu kožu možemo prepoznati po tome što ima različita područja. Kombinirana koža ima i masna i suha područja. Masna područja uglavnom su na T-zoni oko nosa, čela i brade, dok su obrazi obično više suhi.

Budući da kombinirana koža ima različite zahtjeve ovisno o području, potraga za proizvodom za njegu nije uvijek lagana. On bi trebao uravnotežiti kožu, ali ne i "prekomjerno njegovati". Ovdje je nekoliko uputa za različite proizvode za njegu i na što treba paziti kod kombinirane kože.

Čišćenje

Glavni moto kada je u pitanju proizvod za čišćenje je "ne previše agresivno". Vrlo agresivan proizvod za čišćenje uklonio bi doduše višak sebuma iz T-zone, ali ozbiljno bi iritirao suha mjesta na koži.

Potražite dobar proizvod za čišćenje koji uklanja višak sebuma, šminku i nečistoće, ali koji je ipak blag. To bi bilo idealno za mješovitu kožu, jer suha područja kože neće biti previše nadražena.

Postoje i proizvodi za čišćenje koji opskrbljuju kožu vlagom (npr. pomoću hijaluronske kiseline). Ako imate izuzetno suha područja kože, tada bi trebali uzeti u obzir takav proizvod.

Vodica za lice

Dobar tonik uravnotežuje pH-vrijednost kože. On također opskrbljuje kožu vlagom i čini ju podatno mekom i ujednačenom.

Serum

Serum je dobar za vrlo suha mjesta na koži, jer pruža intenzivnu hidrataciju.

Hidratantna krema

Za kombiniranu kožu važno je odabrati hidratantnu kremu lagane konzistencije koja kožu hidratizira srednjom jačinom - tj. ne prejako. U osnovi, koža uvijek treba vlagu, čak i masna područja kože. Ali ne smije se pretjerivati ​​na početku. Kasnije se uvijek mogu isprobati različiti proizvodi s različitim stupnjem rehidracije. Uz to, krema bi također trebala zaštititi kožu od utjecaja okoliša.

Za vrlo suhu kožu može se dodatno koristiti i ulje za lice. O tome više u nastavku.

Ulje za lice

Budući da je ulje naravno glavna komponenta ulja za lice, ono nije pogodno za masna područja kože. Međutim, idealno je za suha područja lica. Zato koristite ulje za lice samo na tim područjima i nježno ga utrljajte. Dobro je odabrati ulje lagane konzistencije.

Činjenice

Sada kad znate na što treba paziti kod kombinirane kože, možda se pitate hoće li Vam točno ovi savjeti pomoći. Odgovor je: moguće. Svaka je osoba drugačija i tako svaka ima tip kože sa specifičnim zahtjevima. Ono što drugima može biti od velike pomoći, može kod Vas imati potpuno suprotan učinak. Važno je isprobavati dok se ne pronađe pravi proizvod - a savršen proizvod za Vašu kožu postoji. Samo morate biti strpljivi dok ga ne pronađete.