HEJ ORGANIC Sensitive za osjetljivu kožu

HEJ ORGANIC Sensitive za osjetljivu kožu

Trendi i veganska njemačka marka HEJ ORGANIC nudi veliku paletu prirodne kozmetike, a linijom Sensitive također se posvetila temi "osjetljive kože". Sada ćemo zajedno pogledati što točno definira ovaj tip kože i kako se o njoj može optimalno brinuti, jer znamo da imati osjetljivu kožu nije zabavno! Moramo ju pravilno njegovati, što na kraju može postati i zabavno, jer s pravom kozmetikom koža dobiva sve što joj treba i vraća ravnotežu. To će omogućiti i da ten ponovo zasja.

Što je zapravo osjetljiva koža?

Važno je znati što je točno osjetljiva koža i što joj je potrebno. Povrh svega je bitna intenzivna zaštita od bilo kakvih utjecaja okoline, uz posebno pažljivu njegu, jer ovaj tip kože često ima smanjenu prirodnu zaštitnu funkciju te može biti sklona mrljama, crvenilu ili iritaciji. Kod promjene godišnjih doba, pogotovo na proljeće i zimu, koža je izložena grijanju zraka, vjetru i hladnoći te zahtijeva veću potporu uz intenzivnu njegu. Osjetljiva koža lako postane neuravnotežena i reagira iritacijom na pojedina sredstva za čišćenje, sastojke za njegu ili mirise. Isto tako sunce, vrućina i stres također su čimbenici koje treba uzeti u obzir pri pronalaženju odgovarajućih proizvoda za njegu osjetljivih tipova kože.

Blago čišćenje lica i intenzivna njega

Čišćenje se može smatrati jednim od temelja njege kože, pa krenimo od toga. Osjetljivoj koži potrebno je posebno nježno čišćenje blagim sastojcima. Za to je najprikladniji Sensitive Face Care Soap, sapun za njegu lica koji ima jednaku pH vrijednost kao i sama koža, a time ne utječe niti na njezinu osjetljivu ravnotežu niti na zaštitnu funkciju. Istodobno je važno obratiti pažnju na temperaturu vode koja treba biti mlaka, jer pretoplo ili prehladno čišćenje može izazvati iritaciju. Osim toga svakako treba izbjegavati piling. Nakon čišćenja lica, nježno osušite kožu čistim ručnikom i nemojte trljati.

Njega koja slijedi također bi trebala biti što blaga, ali mora pružati intenzivnu njegu pomagati jačanju zaštitne barijere - sa što nježnijim sastojcima koji imaju umirujuća svojstva i podržavaju ovaj tip kože. Ovdje vrijedi pravilo: manje je više! Što manje sastojaka proizvod sadrži, manje je i potencijalnih iritacija i opasnosti od iritacije kože. HEJ ORGANIC nudi nenadmašan duo: Sensitive Oil Serum i Sensitive 24H Cream za optimalnu njegu kože. Serum se može koristiti samostalno, prije nanošenja kreme ili pomiješan s kremom. Osigurava ugodnu hidrataciju i lijep sjaj, dok krema intenzivno vlaži i umiruje kožu ujutro i navečer. Svi proizvodi za njegu u liniji sadrže regenerirajuće ulje konoplje te umirujuće ekstrakte kamilice i zobi te štite kožu.

Uz prave proizvode za njegu kože, njegu i uravnotežen način života, čak i najosjetljivija koža može pronaći svoj prirodni sjaj.