Savjeti za lijepa stopala u ljetno doba

Savjeti za lijepa stopala u ljetno doba

Ono što se zimi često zapostavlja je njega stopala. Postoji jednostavan razlog za to, stopala su u hladnim zimskim mjesecima dobro upakirana u vunenim toplim čarapama ili su u čizmama. Nitko ih ne vidi i često se na njih zaboravlja. Kako vrijeme postaje toplije, tako je naša obuća sve laganija i prozračnija – umjesto čizama na red dolaze sandale ili japanke. Tada više nema mjesta ispucalim noktima ili zadebljaloj koži. Mnogi se stide zbog toga i ne vole obuvati laganiju obuću već se radije znoje u zatvorenim patikama i sličnoj obući.

Kako se ne bi početkom ljeta sramili stopala i kako bi ih mogli pokazati u najboljem izdanju, njihovoj se njezi treba posvetiti pravovremeno. Evo najvažnijih stvari na koje moramo obratiti pažnju. Jedno je sigurno: Nakon duge zime nisu dovoljni rašpica i malo kreme. Njega bi trebala biti malo opširnija:

  • Započinje se s opuštajućom kupkom za stopala. To ne samo da stvara opuštajuću atmosferu, to njeguje i stopala. Najbolje je uzeti mlaku vodu u koju smo stavili njegujuća ulja ili cvjetne ekstrakte. Kao alternativa može poslužiti i obično maslinovo ulje. Stopala je potrebno ostaviti u kupki najmanje dvadeset minuta.
  • Nakon toga se moramo posvetiti zadebljaloj koži. Ona se javlja na mjestima na kojima je najjači pritisak na stopalima. Zadebljala bi koža stoga trebala dodatno štiti stopala na tim mjestima. Najjednostavnije se uklanja kamenom plovućcem za njegu stopala. Ovdje je potreban poseban oprez: zbog omekšale kože nakon kupke može se desiti da ne primijetimo koliko smo kože već uklonili i možemo se ozlijediti.
  • Kada uklonimo ružnu zadebljalu kožu nastavljamo s pilingom. Pilingom uklanjamo prekomjerne ljuskice s kože. Umjesto pilinga možemo koristiti i sol.
  • Sada su na redu i nokti. Pomoću škarica za nokte ili rašpice ih dovodimo u željeni oblik. Višak kožice potrebno je ukloniti ili potisnuti. To, na primjer, možemo uraditi pomoću drvenog štapića.
  • Na vama je hoćete li sada nalakirati nokte ili ne. Ako to želite, našli ste se pred teškom odlukom. Odabrati bezbojan lak, jarku boju ili nešto između? Ako ste se odlučili za jarku boju, bilo bi dobro završiti proces prozirnim lakom, kako bi boja bila dugotrajnija.
  • Kada se lak osuši, posljednji je korak u njezi stopala, nanošenje obilnog sloja kreme.

Ako ćete slijediti ove korake, ništa vam više neće stajati na putu prema ljetu u laganoj obući. Nakon ovog postupka možete već sljedećeg dana isprobati svoje omiljene japanke.

Sve Ecco Verde proizvode za njegu stopala možete pronaći ovdje.