Farfalla projekt za primalje

Farfalla projekt za primalje

Farfalla, kao tvrtka, nije sebi zacrtala samo da proizvodi održive proizvode i time štiti okoliš i prirodu, ona podržava i socijalne projekte. Ovaj je socijalni angažman bio dio Farfalle od samog početka. Jedan od projekata je i Farfalla projekt za primalje, pomoću kojeg tvrtka želi omogućiti djeci dobar početak života – na cijelome svijetu.

Pozornost kroz suradnju

U mnogim zemljama u razvoju često dolazi do komplikacija kod poroda. Skoro svaka stota majka umire i s njom često i njezino dijete. Braća i sestre ostaju tada bez majke.

Čak i kada majka i dijete prežive, može se desiti da majke zbog pogrešaka kod vođenja poroda i snažnih ozljeda pate zbog bolova cijeli život.

U Farfalli su postali svjesni ovog problema kroz intimne priče mnogih žena koje rade u zadrugama koje proizvode sirovine za Farfalla proizvode.

Rizik od smrti kod poroda u Sahelskoj zoni (zemlje Zapadne Afrike) je 100 puta veća nego u Europi, gdje majke imaju profesionalnu podršku, među ostalima i od strane obučenih primalja.

Ova je vrsta pomoći u najsiromašnijim zemljama svijeta nedostupna. Prije svega u ruralnim područjima najčešće ne postoji nikakva kontrola prije poroda ili profesionalna podrška. Pri tome bi jedna jedina primalja mogla pratiti i do 500 trudnoća od samog početka. Mogla bi dovoljno rano uočiti probleme i zahvaljujući profesionalnom praćenju, za vrijeme poroda uvelike povećati šanse za preživljavanje majke i djeteta. Osim toga, primalje s majkama razgovaraju i o daljnjem planiranju obitelji i mogućnostima kontracepcije.

Program pomoći primalja

Farfalla je zbog toga pokrenula program pomoći primalja. S ovim projektom želi se smanjiti smrtnost majki kod poroda u najsiromašnijim zemljama svijeta. Sa svakim prodanim Farfalla proizvodom podržava se višegodišnja izobrazba jedne primalje u posebno pogođenim zemljama; trenutno na primjer u Etiopiji.

Projekt je osmišljen kao dugotrajan, na ukupno dvadeset godina; postupno bi se morao širiti i na druge zemlje. Ovime će se podržati cijela generacija primalja, koje će kasnije biti uz mnoge majke i njihove bebe.

Pomoć se pruža i izbjeglicama

Zbog izbjegličke krize mnoge su trudnice ostale bez ikakve liječničke pomoći. Farfalla podržava MAMbrella projekt, gdje švicarske primalje pomažu pri porodu trudnicama u izbjegličkim logorima. Ova bi dodatna pomoć, uz već postojeću medicinsku, morala djeci omogućiti što nježniji početak života.

Poveznica prema Farfalla proizvodima na Ecco Verde web stranici.