Svakodnevna njega za kožu tinejdžera s Essentiq

Svakodnevna njega za kožu tinejdžera s Essentiq

Direktor tvrtke Essentiq, koja proizvodi prirodnu kozmetiku, ima dvoje tinejdžera kod kuće (jedanaest i četrnaest godina). Kao i većina tinejdžera i oni se bore s prištićima i miteserima. Zato se Essentiq počeo baviti adekvatnom i redovitom njegom kože tinejdžera. Pritom su došli do zaključka da je najvažniji korak u sprječavanju prištića odgovarajuće i redovito čišćenje. Ali upravo to je ono što tinejdžeri ne rade baš često koliko bi trebali.

Tinejdžeri bi trebali SVAKE VEČERI očistiti svoje lice s gelom za čišćenje. Još bolje bi bilo dva puta na dan – ujutro i navečer. To mogu učiniti i tijekom tuširanja.

Uvijek kada se pojave potkožni prištići mora se primijeniti piling lica (on se može primijeniti jednom do dva puta tjedno). Međutim, piling za lice ne smije se koristiti na dijelovima lica gdje je koža tanka (što je većinom slučaj kod obraza).

Essentiq je posebno za tinejdžere, ali i za osobe s masnom kožom, razvio fluid za masnu kožu: Rose Myrtle i Bergamot. Taj fluid se bazira na vodi u kombinaciji s gelom aloe vere i polisaharidima. Ovaj sastav čini fluid vrlo laganim, zbog čega prekrasno prodire u kožu (što je upravo ono što masna koža treba). Glavni sastojci su Rose Myrtle (Rhodomyrtus tomentosa), Saw Palmetto (sabal palma), ekstrakti borovice i ulje kore bergamota. Oni pomažu u oslobađanju pora i smanjuju proizvodnju sebuma čime se rješavaju problemi kože i poboljšava se razina vlage i izgled tena. Fluid je obogaćen organskom fermentiranom hijaluronskom kiselinom, ksimena ekstraktom, glicerinom, alantoinom, pantenolom i bisabololom.

Zimi i kod hladnog vremena masnoj koži za zaštitu mogu biti potrebna i okluzivna ulja. U tom slučaju Essentiq preporučuje primjenu KIDS-kreme za lice s aloe verom i vanilijom. Pitate se zašto? Jer ova krema sadrži lagana ulja koja se brzo upijaju i ne maste kožu. Ako Vaši tinejdžeri na obrazima imaju tanku kožu tada Essentiq za zimu preporučuje kremu za lice za suhu kožu: Smilje i Babassu.

Ukratko, Vaši tinejdžeri trebaju imati gel za čišćenje lica Green Lemon & May Chang, Piling za lice maslina i šipak i Fluid za masnu kožu Rose Myrtle i Bergamot. Ovaj način čišćenja treba se primjenjivati svaki dan od trenutka kada se pojave prvi prištići. Ne bi se smjelo dopustiti da se na koži počinju razvijati problematična upalna mjesta.