Čišćenje lica! Radimo li to pravilno?

Čišćenje lica! Radimo li to pravilno?

Svi smo mi barem jednom propustili dobro očistiti lice, samo smo ga na brzinu isprali pod tušem i otišli u krevet sa šminkom – iako smo svjesni prednosti dobrog čišćenja.

Kada si uzmemo dovoljno vremena da očistimo lice, postavlja se pitanje: radimo li to pravilno? Donosimo vam pet najčešćih pogrešaka kod čišćenja lica.

Brzina je pogrešna

Čak i kada smo nakon napornog dana veoma umorni, ne bi trebali lice tek površno očistiti. Ne smijemo popustiti nagonu da brzo odemo u krevet i moramo lice temeljito očistiti. Vaša će vam koža biti zahvalna.

Zašto ne bi lice za vrijeme čišćenja nekoliko sekundi masirali? To pomaže u smanjivanju stresa i pomaže nam da bolje spavamo.

Voda je previše vruća

Ako lice peremo vrućom vodom možemo oštetiti kapilare na koži i isprati prirodna ulja, čime naša koža postaje podložnija crvenilu i suhoći.

Najbolje je koristiti mlaku vodu. Možemo i namočiti maramicu, ocijediti nju i nježno je pritiskati nekoliko sekundi na lice. To pomaže u otpuštanju šminke i prljavštine koju zatim uklanjamo uz pomoć sredstva za čišćenje.

Nemate pravilno sredstvo za čišćenje

Svaki je čovjek drugačiji pa tako i njegova koža. Agresivni sastojci, koji se nalaze u mnogim sredstvima za čišćenje, mogu biti krivac za niz problema s kožom.

Ako nakon čišćenja imate osjećaj da vaša koža »blista od čistoće« to je znak da ste isprali zaštitna ulja s kože sa sulfatima ili alkoholom koji se nalazi u sredstvu za čišćenje.

U tom je slučaju veoma važno da zamijenite sredstvo za čišćenje s manje agresivnim.

Agresivni piling

Piling je veoma dobar za kožu – kada ga ne koristite prečesto ili nije agresivan. Tada se koža nadražuje i može se čak i oštetiti. Potrebno je izbjegavati 2 u 1 proizvode koji imaju integrirani piling efekt, za svakodnevno čišćenje lica.

Kada radimo piling jednom ili dva puta na tjedan činimo dobro svojoj koži, ali ne češće.

Previše proizvoda

Razmišljate li da ponovite čišćenje? To nije dobra ideja. Nemojte popustiti izazovu korištenja previše proizvoda za čišćenje lica.

Uobičajena sredstva za čišćenje koja se pjene i sredstva za uklanjanje šminke često sadrže sulfate, alkohol i umjetne mirise, koji nadražuju kožu i ostavljaju osjećaj zategnute kože – nakon toga ne pomaže niti blago sredstvo za čišćenje.

Za drugo čišćenje je najbolje da koristite malu količinu svojeg uobičajenog sredstva za čišćenje lica. Možete koristiti i ulje kokosa za čišćenje šminke s očiju.

Ovdje možete pronaći naša sredstva za čišćenje lica.