10 dobrih razloga za korištenje menstrualne čašice

10 dobrih razloga za korištenje menstrualne čašice

Prijelaz na novi proizvod, upravo u području higijene, može često biti zastrašujuć – ponekad je jednostavno potrebno još malo uvjeravanja. Mi donosimo 10 dobrih razloga zašto ulošci i tamponi pripadaju prošlosti i zašto se jednostavno isplati prijeći na menstrualnu čašicu:

1. One su udobne

Kada ih jednom probate, nećete se više nikada htjeti vratiti na stare metode. Zahvaljujući mekanom materijalu menstrualna čašica se savršeno prilagođava tijelu i ne pomiče se. Naravno da je prijelaz s uobičajene mjesečne higijene na menstrualnu čašicu nešto novo, ali vratimo se malo unatrag: Kako nam je uspjelo kada smo prvi puta imale tampon u rukama?

2. Štiti vaginalnu floru

Tamponi mogu često sadržavati kemikalije kao što su ljepilo, parfem ili čak izbjeljivač. Posljedica: iritacije, suhoća, pa sve do alergija. Osim toga ne upija se samo krv već i važni vaginalni sekreti.

To je nešto što ne želimo učiniti našoj vagini. Menstrualne čašice su proizvedene od 100% medicinskog silikona – dakle za naše tijelo apsolutno bezopasan materijal. Krv se skuplja, okolina ostaje netaknuta i prirodna pH-vrijednost ostaje sačuvana.

3. Bez neugodnih tragova

Sve smo to već doživjele. Kada je tampon pun on prestaje upijati i prekomjerna tekućina završava na odjeći. To nije slučaj kod menstrualne čašice: Pravilno postavljena i rastvorena menstrualna čašica neće propuštati zahvaljujući dobrom prianjanju koje nastaje kod umetanja. Ako ipak propusti, to znači da se nije dobro otvorila ili da je potrebno prilagoditi veličinu. Prilikom nekoliko proba razlika će se odmah vidjeti.

4. Štiti okoliš

Izračunali smo: Jedna žena koristi tijekom svojeg života u prosjeku 11.000 jednokratnih proizvoda u obliku uložaka ili tampona. To je zaista lijepa količina otpada za samo jednu osobu. Nasuprot tomu jedna menstrualna čašica traje i do 10 godina. Tako se može značajno doprinijeti zaštiti okoliša.

5. Štiti novčanik

Ne samo da se okoliš raduje, već i naš novčanik može odahnuti. Nema više kupovine mjesečnih proizvoda za higijenu svaki mjesec. Jedna menstrualna čašica uistinu sama isplati svoju vrijednost. Jer, kako je već spomenuto, jedna menstrualna čašica uz pravilnu primjenu traje i do 10 godina.

6. Jedna menstrualna čašica upija tekućinu kao i 3 supertampona

Točno, s jednom menstrualnom čašicom može se zadržati puno više tekućine nego s jednim tamponom. Zato se ona može nositi i do 12 sati.

7. Savršeni pratitelj na putovanju

Upravo na putovanjima menstrualna čašica je vrlo praktična. Posebno kada sljedeći WC nije nigdje na vidiku, odnosno kada nema mjesta na avionu. S jednom menstrualnom čašicom možete mirne savjesti i bez brige na putovanje.

8. Sport? Naravno!

Bez obzira radi li se o plivanju, fitnesu, jogi, jahanju ili trčanju. S jednom menstrualnom čašicom moguće su sve vrste sportova ili kretanja. Menstrualna čašica čvrsto prianja zahvaljujući vakuumu. Ali za razliku od tampona, ovdje se ne upijaju bakterije.

9. I noću možete imati svoj zasluženi odmor

Isto kao i kod sporta i ovdje si možete bez brige priuštiti svoj noćni odmor. Nema pomicanja uloška, nema prepunog tampona.

10. Vidi li se što?

Ne. Zaboravimo vremena kada se na plaži mogla vidjeti sjajna uzica tampona. Menstrualna čašica prianja uz tijelo i ostaje praktički nevidljiva.

I? Jesmo li Vas uvjerili? Ako želite isprobati menstrualnu čašicu - jednostavno kliknite ovdje!