Ljeto je doba kada se kosa često lomi

Ljeto je doba kada se kosa često lomi

Ljeti sunce nemilosrdno grije i oštećuje našu kosu: posljedica toga je često pucanje kose. Zato je važna pravilna njega.

Ljeto i prije svega vrijeme godišnjeg odmora su pravo iskušenje za našu kosu. Intenzivno sunce, točnije rečeno UV zrake oštećuju proteinsku strukturu kose, a vjetar, klor i morska voda čine ostalo.

Što se događa?

Nestaje zdravi sjaj koji našu kosu održava u odličnoj formi, popušta intenzitet boje i vrhovi kose se lome. Naša kosa postaje umorna i mat. Ispucani vrhovi i slamasti izgled su vidljive i najčešće posljedice, ponajprije kod obojene kose.

Njega je važna

Naravno, najbolje bi bilo spriječiti da do toga uopće dođe. Ali ako su vrhovi kose ispucani tada je važna bogata njega – i to najbolje bez silikona. Oni stvaraju film oko vlasi i pružaju kosi sjaj. To naravno dobro izgleda, ali je nažalost lijepo samo na početku. Dugoročno silikoni mogu nanijeti veliku štetu našoj kosi.

Sa svakim pranjem kose silikoni se sve više talože na vlasima (i na vlasištu). Kosa postaje sve teža i odjednom počinje samo neuredno visjeti. Nestaje volumen, a većina frizura pada nakon kratkog vremena.

Tada pomaže samo prijelaz na sredstva koja ne sadrže silikon.

Pokušajte što manje opterećivati kosu

Naša kosa je svakodnevno izložena mnogim utjecajima koji je oštećuju: bojanje, ravnanje, svakodnevno pranje vrućom vodom, feniranje i friziranje, sunce, vjetar, klor i slana voda za vrijeme godišnjeg odmora...To dugoročno naravno ne čini dobro.

Ali što učiniti kada je kosa već oštećena?

  • Mjera 1: Zaštititi kosu od sunca s pokrivalom za glavu i izbjegavati oštećenja.
  • Mjera 2: Vratiti kosi svježinu pomoću tretmana za kosu. Za to se mogu koristiti i kućno izrađena sredstva. Možete npr. istući bjelanjak u čvrsti snijeg, dodati malo limunovog soka i tu smjesu staviti na kosu i ostaviti da djeluje oko 15 minuta. Alternativno, odnosno dodatno možete utrljati maslinovo ulje u vrhove kose ili kosu oprati pivom. Postoji mnogo načina pomoću kojih kosi možete vratiti sjaj.

Profesionalni "know-how"

Najbolje pomažu prirodni proizvodi, koji su posebno razvijeni za ovakve slučajeve. Na Ecco Verde imamo vrlo veliku ponudu proizvoda za njegu kose, od ulja za kosu preko intenzivnih tretmana pa sve do posebnih proizvoda za njegu. Ovdje možete pronaći rješenje za svaki tip kose i za svaki problem. Svi proizvodi su naravno prirodna kozmetika i ne sadrže silikone.

U tom smislu: Ljeto je prekrasno godišnje doba, ali je pomalo zahtjevno za našu kosu. Međutim ako redovito njegujemo kosu tada ćemo i više uživati u ljetu. Ovdje ćete pronaći sve naše proizvode za njegu kose od međunarodnih vrhunskih marki.