Savjeti i trikovi za mokro brijanje

Mokro brijanje je klasik među metodama odstranjivanja dlaka. Jednostavno i bez komplikacija. Ovdje ćete pronaći nekoliko savjeta za da bi sve prošlo u najboljem redu.

Iako je brijanje jednostavno, ponekad može ići na živce. Nažalost potrebno ga je provoditi skoro svaki dan. Ali zato nije bolno, može se izvršiti brzo i bez većih priprema.

Ovdje su naši savjeti za prekrasno njegovanu i obrijanu kožu.

  • Priprema je važna. Tu se ubraja čišćenje kože. Prije brijanja odstranite prljavštinu i masnoću pomoću gela za tuširanje, najbolje pod tušem. Na taj način će se i dlačice namočiti što će ih učiniti mekanima i olakšati brijanje.
  • Obavezno koristite kremu za brijanje ili slični proizvod. Za to postoji više razloga: prva važna stvar je vlažnost. Ostavite proizvod da se malo upije. Voda navlaži dlačice, ali i brzo ispari. Pjena za brijanje i slični proizvodi zadržavaju vlažnost. Osim toga, oni podižu dlačice čime brijanje postaje jednostavnije. Mnogi proizvodi opskrbljuju kožu dodatnom vlagom i njeguju je. Pazite posebno na to, da proizvod dospije u fine pore, što omogućava britvici da lakše klizi. Također smanjuje mogućnost iritacije i porezotina te produžuje trajanje britvice. Ecco Verde ima veliki izbor različitih proizvoda za brijanje kao što su kocka za brijanje, univerzalna krema za brijanje, hidratantna i luksuzna krema za brijanje.
  • Redovito mijenjajte britvicu. Znakovi da je britvica dala svoje, su neravnomjerni rezultat brijanja (prilikom brijanja se ne odstrane sve dlačice) i kada britvica počinje grepsti.
  • Vrši li se brijanje u smjeru rasta dlačica ili u suprotnom smjeru? Na ovo pitanje potrebno je detaljno odgovoriti. Obje varijante imaju svojih prednosti i nedostataka. Kada se brije u smjeru rasta, koža se manje nadražuje ali dolazi do bržeg rasta novih dlačica. Kada se brije suprotno od smjera rasta (od gležnjeva prema koljenima) dlačice se dohvaćaju bliže korijenu, novi rast je sporiji a koža ostaje glatka. Međutim, takav način jače opterećuje kožu. Kod bikini zone se smjer rasta ne može točno odrediti. Zato se preporuča brijanje i u okomitom i vodoravnom smjeru. Pritom treba paziti - jer što češće prelazite po istom mjestu, to dolazi do jače iritacije kože. To se može ublažiti tako da prije svakog poteza nanesete malu količinu pjene.
  • Na što treba paziti nakon brijanja?
  • Obavezno odstranite ostatke kreme. Najbolje bi bilo da obrijane dijelove operete pod tušem i to hladnom vodom. To će zatvoriti pore. Obrišite se, i vrlo je važno da nanesete odgovarajuću kremu. To će smiriti kožu i spriječiti iritaciju.