Prirodna sredstva protiv celulita

Prirodna sredstva protiv celulita

Mnoge se žene moraju boriti protiv celulita / narančine kore. Koža je neravna i dobiva udubljenja. Potrebno je mnogo upornosti i discipline kako bi celulit držali pod kontrolom.

Celulit se uglavnom stvara na bedrima, stražnjici i nadlakticama. Koliko imate celulita ovisi o više čimbenika. Pravi razlog zašto žene dobivaju celulit leži u vezivnom tkivu, koje je postavljeno paralelno. Kod muškaraca je vezivno tkivo nalik mreži  zbog čega je stabilnije. Zbog toga muškarci rijetko imaju problema s celulitom.

Osim toga, žene imaju dvostruko više masnih stanica. One se mogu ispuniti i pritisnuti slabo vezivno tkivo pa na površini koža izgleda kao da ima udubljenja.

Loša prehrana i nedostatak tjelovježbe također mogu utjecati na pojavu celulita. Ponekad je za pojavu celulita dovoljan samo niz predispozicija.

Kako se riješiti celulita

Postoje načini i sredstva za suprotstavljanje nastanku celulita ili uklanjanje već postojećeg. Ovdje možemo razlikovati dvije različite kategorije: ili će se aktivno pristupiti prema već pogođenim područjima ili će se probati izbjeći nastajanje.

Masaže: obična masaža zahvaćene kože potiče cirkulaciju vezivnog tkiva i stimulira metabolizam, što pak može dovesti do smanjenja celulita.

Kreme: Naravno da i kod prirodne kozmetike postoje anti-celulitne kreme. Najbolje rezultate daju u kombinaciji s drugim mjerama.

Toplo-hladni tuševi: Jednom hladni, jednom vrući. Ako se tijekom tuširanja nekoliko puta promijeni temperatura vode iz vrućeg u hladno i obrnuto, potiče se protok krvi i stimulira cirkulaciju. Tako se može smanjiti ili spriječiti zadržavanje vode. Važno: Uvijek prestati s hladnom vodom.

I limfna drenaža može pomoći u borbi protiv celulita. Ponekad je, naime, začepljeni limfni sustav uzrok nastanka celulita.

Talog kave: Volite popiti kavu? Vrlo dobro. Tada možete talog od kave iskoristiti za smanjenje celulita. Nakon tuširanja masiranje talogom pogođena područja najmanje deset minuta a zatim isperite.

Krumpir: I ovi gomolji mogu, tanko narezani, pomoći protiv celulita. Stavite kriške krumpira na zahvaćena mjesta i omotajte s pamučnom krpom. Ostavite da djeluje najmanje 15 minuta. To potiče metabolizam.

Peršin: Sitno nasjeckajte 1 žlicu peršina, prelijte ga s kipućom vodom i ostavite da stoji pet minuta. Pijte ovu tekućinu svaki dan, ali ne dulje od dva tjedna. Peršin pomaže u izlučivanju viška nakupljene vode u tijelu.

Prevencija

Voda: Osnovni uvjet za čvrstu kožu je dovoljan unos tekućine. Dakle, ako se želite boriti protiv celulita popijte najmanje 2-3 litre tekućine dnevno. Najbolji su voda iz slavine i nezaslađen čaj. Šećer ima negativan učinak. Što nas dovodi do druge točke.

Prehrana: Jedite male količine šećera, soli i masti a alkohol konzumirajte veoma rijetko. Sve ove stvari promiču stvaranje naslaga masnoća i zadržavanje vode u koži a samim time i stvaranje celulita. Osnova vaše prehrane mora biti puno voća, povrća, ribe i cjelovitih žitarica. Dovoljno unošenje vitamina C i kalija pomaže u borbi protiv celulita.

Sport: Kretanje i celulit ne idu zajedno. Najbolje je uz kardio-trening  odraditi i vježbe snage. Plivanje, trčanje i biciklizam jača mišiće najčešće pogođenih dijelova tijela. U kombinaciji s treningom snage možete dobiti odlične rezultate; celulit će nestati ili se neće stvarati.

Najučinkovitije je dobro kombinirati različite mjere. Dakle, borba protiv celulita kombiniranjem više načina istovremeno povećava efikasnost.