Vrećice ispod očiju i podočnjaci: kako ih se riješiti?!

Ako se pojavite sa tamnim podočnjacima ili vrećicama ispod očiju, brzo ćete dobiti imidž da često i previše slavite. S obzirom da to može biti samo jedan od mnogih razloga, postavlja se pitanje: kako ih se možete ponovno riješiti? 

Kod vrećica ispod očiju i podočnjaka radi se o dva različita fenomena, ali koji pogađaju istu regiju, područje oko očiju.

-Vrećice ispod očiju nemaju ništa zajedničko sa vrećama. Ovaj pojam koristi se za nakupine masnoće koje su nastale uslijed ometanog protoka limfe.

-A podočnjaci nastaju  kada se tekućina sadržava u području oko očiju te tako dolazi do plavkaste promjene boje.

Razlog, zašto baš oba slučaja pogađaju područje oko očiju, leži u konstituciji kože u toj regiji. Naime, koža na tom je mjestu do tri puta tanja nego koža na ostatku lica, a čak do šest puta tanja od normalne kože tijela, znači ekstremno je osjetljiva. 

Uzroci za vrećice ispod očiju su razne. Tako se npr. može jednostavno radi o nasljeđu. Vrećice ispod očiju mogu ukazati i na bolest. Manjak sna ili kretanja također ih priziva kao i alkohol i pušenje. Stres je suboptimalan.  Uz navedene uzroke i godine igraju svoju ulogu. Što se stariji raste vjerojatnost da će se pojaviti vrećice ispod očiju, jer s godinama jednostavno popušta vezivno tkivo i mišići.

Što se može učiniti protiv njih? Protiv podočnjaka nažalost se ne može baš mnogo učinit, ali zato kod vrećica ispod očiju postoje neke mogućnosti. Ako ne želite leći pod nož ili laser, možete sljedeće uzeti u obzir:

  • Odlična su sredstva koja hlade, jer kod redovite upotrebe smanjuju vrećice ispod očiju. Za to su pogodne razne stvari. Najprije možete jednostavno koristiti ledene kocke. Ali također su pogodni i režnjevi krastavca na očima, u hladnjaku rashlađene vrećice čaja ili svježi sir. Najbolje ostaviti da djeluje 20 minuta. 

  • Mnogo pijte. To nije samo dobro protiv vrećica ispod očiju, već je to općenito zdravo. 

  • Smanjenim unosom soli odmah možete istovremeno i smanjiti svoje vrećice ispod očiju. 

  • Dovoljno sna važno je za tijelo. Kod manjka sna tijelo više ne radi kako spada te se tako prije stvaraju vrećice ispod očiju. 

  • Staviti krumpirove režnjeve na oči: Katalaza koja se nalazi u krumpiru često se koristi kao sastojaka u proizvodima za njegu kože i dobra je protiv vrećica ispod očiju.

  • Naravno da možete koristiti i neki melem. Često, ali ne uvijek, sadrži i ureau. Tako se povećava udio vlažnosti u koži, a to dovodi do bolje fleksibilnosti kože. 

  • Masaža područja oko očiju može dovesti do poboljšanja. Jednostavno sa dva prsta laganim kružnim pokretima masirati to područje. Blago povlačenje prstiju od korijena nosa prema unutarnjim kutovima očiju po koži ispod očiju do vanjskih kutova očiju djeluje protiv vrećica ispod očiju. Vršiti samo blagi pritisak. Dodatan efekta daju hladni prsti. 

  • Trenutno je u nastanku trend: Yotox. To je joga za lice. Na internetu mogu se na tu temu pronaći mnoge razne vježbe, a koje bi trebale pomoći i protiv podočnjaka i vrećica ispod očiju.