Njega kose zimi

Njega kose zimi

Vrijeme prolazi veoma brzo. Još se nismo niti snašli a ljeto je već prošlo. Uz to tu su i temperaturne razlike koje su iz godine u godinu sve nepredvidljivije, od jednog do drugog dana je i 15 stupnjeva hladnije. To znači da moramo upaliti grijanje i izvaditi toplu odjeću iz ormara kako nam ne bi bilo neugodno hladno.

Ono što je u ljetnim mjesecima sunčevo zračenje, u zimi je suhi grijani zrak i općenito manje vlage u zraku. To stvara probleme, ne samo našoj kože, nego i kosi. Uz to često dolazi i nošenje uskih pokrivala za glavu, koja nisu baš najbolje rješenje za našu kosu. Zbog svega je toga zimi, nježna i zaštitna njega, posebno važna za zdravu kosu.

Preporuke proizvoda

Korištenje blagog šampona je osnova za održavanje zdravlja naše kose. Za kosu izloženu stresu je, na primjer, Šampoon za oštećenu stresu izloženu kosu od Officina Naturae, veoma dobro rješenje. Ovaj koncentrat, potrebno je samo nekoliko kapi, štiti i hrani kosu i sadrži dragocjene sastojke kestena i preslice.

Za lakše češljanje brine balzam za kosu marke greenatural. Intenzivno njeguje i dubinski hidratizira organskim uljem masline i aloe verom. Kosa dobiva više volumena, ravnoteže i sjaj.

Za izlaske je savršen veganski Mus od Farfalla, bez silikona. Daje svakoj frizuri više sjaja, punoću i postojanost.

Jednom tjedno bi kosu trebali dubinski tretirati, hranjivom maskom za kosu, kako bi se mogla oporaviti od svakodnevnih tretmana i suhog grijanog zraka. Maska za kosu od Aubrey Organics idealno regenerira kosu i vlasište svojim sastojcima kao što su plavo-zelene alge, aloe vera i shea maslac. Ona daje kosi potrebnu vlagu, sjaj i podatnost i pomaže umornoj kosi da vrati snagu. Proizvod jednostavno umasirajte u vlažnu kosu, ostavite da djeluje 15 minuta i isperite pomoću šampona.

Za ispucale vrhove i lomljivu kosu, možemo vam preporučiti Rio-de-Coco njegu za kosu od CMD Naturkosmetik. Svojim prirodnim uljem kokosa učinkovito djeluje protiv ispucalih vrhova, daje kosi sjaj i podatnost i štiti kosu od isušivanja. Ovaj se proizvod može koristiti i kao vosak za kosu koji pomaže ukrotiti i najneposlušnije kovrče i lepršavu kosu.

Za kraj, ne smijemo zaboraviti niti njegu vlasišta. Ecco Verde je pripremio cijelu paletu proizvoda kao što su na primjer: Bio shea maslac od Biopark Cosmetics ili UNDICI Nutri-Serum od Domus Olea Toscana.