Savjeti za lijepu kožu do starosti

Savjeti za lijepu kožu do starosti

Ponekad se čini da je teško zadržati lijepi ten i zdravu, elastičnu kožu bez bora do starosti. Ali ako poduzimate nešto po tom pitanju, tada postoje velike šanse da taj cilj ostvarite.

Što je tajna lijepe kože? Naravno da i prirodne sklonosti igraju svoju ulogu. Ali radi se o tome kako se ponašamo prema svojoj koži. I ovdje možete pronaći nekoliko stvari za svakodnevnicu, koje će pomoći da Vaša koža dugo sjaji.

Sveobuhvatna njega kože - posebno lica

Za lijepu kožu je vrlo važna sveobuhvatna njega.

Ne idite u krevet a da ne očistite lice. Kreme, make-up, znoj itd. začepljuju pore, koža ne može disati. Stvara se loj, bakterije se šire, dolazi do kožnih problema. Sama voda nije dovoljna, jer mast se ne otapa u vodi. S druge strane, sapuni izuzetno isušuju kožu. Najbolje je da upotrijebite proizvod namijenjen čišćenju kože.

Maske su uvijek jedna dobra ideja. Maske za određeni tip kože opskrbljuju kožu sa svime što joj treba. A djelovanje se odmah vidi. Aktivne tvari se najbolje upijaju, kada se pore otvore pomoću tople pare. Prije maske može se izvršiti i lagani piling. Redoviti piling (jednom tjedno) pomaže u smanjivanju pora, otklanja mitesere i potiče prokrvljenost.

Na kraju, koža se veseli masaži. Zato prije šminkanja treba s bogatom kremom masirati lice tri minute malim kružnim pokretima. Nakon toga jednostavno otklonite kremu papirnatom maramicom.

Uzimati puno tekućine

Ljudsko tijelo sastoji se većim dijelom od vode. Uzimanje tekućine pomaže koži da izgleda dobro. Ako se pije premalo, dolazi do suhih bora. Ujutro je najbolje započeti s čašom vode ili limunovog soka. To potiče metabolizam.

Zaštita od UV zraka

Sunčeve UV zrake čine kožu starijom. U najgorem slučaju može se dobiti i rak kože. Zato je dobra zaštita zlata vrijedna, protiv bora i protiv raka. Najbolje za to su dnevne kreme ili make-up sa zaštitom od UV zraka.

Pravilna prehrana

Jedite puno svježeg voća i povrća. Vitamin A potiče dijeljenje stanica i pomaže u stvaranju elastičnih vlakana. Mrkva, brokula, špinat i bundeva sprječavanje sušenje kože. A koža, posebno vezivno tkivo, se veseli vitaminima C i E, koji pomažu u zatezanju kože.

Očistiti od otrova i održavati tu čistoću

Nikotin i ostale štetne tvari u dimu imaju ekstremni učinak na starenje kože. Krvne žile se sužavaju, sprječava se prokrvljenost i koža djeluje sivo i blijedo. Pušači ne izgledaju bez razloga starije. Djevojčica koja s 15 godina počinje pušiti, ima s 20 godina kožu jedne 25-godišnjakinje, s 25 godina kožu jedne 35-godišnjakinje a s 30 joj koža izgleda kao da ima 45 godina. Proces starenja sve se više ubrzava. S 50 godina koža je već gotova i vrijeme je za novu. Ah da, ali nove nema.

Ni alkohol nije dobra ideja, jer tijelu oduzima vodu. Tako se koža suši, ne može se više sama opskrbljivati vodom i to dovodi do bora.

San i dobro raspoloženje

San nas održava mladima, jer se tijekom spavanja obnavljaju stanice. Redoviti san pomaže koži da dugo ostane mlada. Noćne kreme dodatno pomažu svojim aktivnim tvarima iz aminokiselina, ginka, tigrove trave i pšeničnih proteina. Te kreme je također potrebno nanijeti i na dekolte i na vrat.

Psihičko stanje odražava se i na koži. Redovito se odmarajte i pobrinite se da Vam ide dobro.