Prednosti ekoloških sredstva za čišćenje

Prednosti ekoloških sredstva za čišćenje

Postoje mnoga sredstva za čišćenje – ali većina ih također sadržava i problematične sastojke. Prava alternativa su ekološki proizvodi za čišćenje.

Postoje mnoga sredstva za čišćenje i svako sredstvo obečava još jednostavnije čišćenje, s obzirom da ovo nemilu svakodnevna obveza nitko previše ne voli. Ionako sva sredstva očiste prljavštinu, tako da je svejedno koje ćete odabrati, ili možda ipak nije?

Sredstvo za čišćenje nije jednako sredstvu za čišćenje

Činjenica je da postoji ogromna razlika – ne što se tiče postizanja čistoće, jer danas se samo rijetko može pronaći sredstvo koje neće očistiti prljavštinu. Razlika nije u čišćenju, već u sastojcima koji se nalaze u sredstvu i što ti kemijski kokteli čine nama i prirodi.

Kokteli od agresivnih tvari

Mnoga uobičajena sredstva za čišćenje pravi su kemijski kokteli, u kojima se nalazi cijeli niz ekstremno agresivnih tvari koje mogu naštetjeti našem zdravlju i okolišu. Naročito su u opasnosti djeca. Međutim, postoji alternativa koju sve više ljudi odabire pri kupnji: ekološka sredstva za čišćenje.

Pročitajte nekoliko prednosti ekoloških proizvoda za čišćenje.

1. Zdravije za nas

Osoba koja čisti sa ekološkim sredstvima za čišćenje više ne udiše i putem kože više ne ulaze štetne kemikalije. Od toga također korist imaju i ostali članovi obitelji, jer više nisu izloženi problematičnim ostacima.

Mnoge su studije pokazale da uobičajena sredstva za čišćenje i dezinfekcijska sredstva povećavaju rizik od astme.

2. Bolje za prirodu

Štetne kemikalije prilikom čišćenja preko odvodnje dospijevaju u prirodu. Mnoge kemikalije pri tome nisu biološki razgradive i na taj način dugoročno opterečuju floru i faunu.

Ukoliko koristimo ekološka sredstva za čišćenje, pomažemo u smanjenju zagađenja okoliša. Također se ambalaža mnogih ekoloških sredstva za čišćenje može reciklirati, što dodatno smanjuje količinu otpada.

3. Manje antibakterijskih proizvoda

Sredstva za dezinfekciju i slični proizvodi na prvi pogled izgledaju odlična. Tko ne želi dom bez bakterija? Međutim, studije su pokazale da su takvi proizvodi ne samo potpuno nepotrebni, već su najčešće i lošiji. Česta upotreba dezinfekcijskih sredstva za čišćenje dovode do toga da npr. bakterije postanu rezistentne na antibiotike. Osim toga takva sredstva često sadržavaju problematične sastojke koji mogu utjecati na naš hormonalni sustav ili štitnjaču te na taj način mogu izazvati zdravstvene probleme.

Ekološka sredstva najčešće ne sadrže antibakterijske djelatne tvari te stoga nisu ni problematična.

4. Sigurnost

Većina ekoloških sredstva za čišćenje sadrže blage tenzide, što dovodi do toga da ih koža bolje podnosi, sadrže manje problemartične tvari te ne nagrizaju i nisu zapaljive.

U Ecco Verde trgovini od nedavno u ponudi imamo proizvode marke Sonett. Ova marka konzekventno proizvodi ekološka sredstva za čišćenje. U našoj ponudi možete pronaći samo njihove kozmetičke proizvode, kao što su sapuni za ruke, sapuni za djecu, sredstvo za dezinfekciju ruku itd.
Ukoliko želite veću ponudu preporučamo posjet naše web trgovine Ecosplendo, koja nudi sredstva za čišćenje, sredstva za pranje posuđa i rublja sa ponudom od više 30 međunarodnih top proizvođača ekoloških sredstva za čišćenje.