Kako izraditi vlastiti difuzor

Kako izraditi vlastiti difuzor

Očaravajući mirisi su dobrodošli u svako godišnje doba. Hladne zime čine toplijima, a vruća ljeta hladnijima. Nažalost nije svaka svijeća koju zapalite ili svaki osvježivač zraka onaj od najbolje kvalitete. Može se desiti da zrakom kruže umjetni mirisi koji izazivaju glavobolje ili svijeće ispuštaju nezdrave produkte izgaranja. Ali to ne mora ostati tako, jer u omiljenim mirisima i aromama možete uživati i u difuzoru vlastite izrade – bez nusproizvoda izgaranja ili umjetnih tvari.

Jednostavno i lijepo

Jedan od preduvjeta za ljepotu je elegancija, a elegancija počinje s jednostavnošću. Što je difuzor jednostavniji to elegantnije djeluje. Zato Vam ovdje predstavljamo difuzor za koji je potrebno samo nekoliko materijala i koji možete izraditi za nekoliko minuta. Njegova prednost je također što ga možete uskladiti s okolinom i što će se savršeno uklopiti u Vaš stil namještaja. Kada je difuzor gotov nije mu potrebna ni struja niti plamen pa ga zato nije potrebno uključivati ili paziti na njega.

Kako izraditi difuzor od trske

Najteži korak kod izrade vlastitog difuzora je izbor savršene mirisne mješavine. Miris u difuzoru sastoji se od jednog laganog nosivog ulja, koje se pomiješa s jednim eteričnim uljem (ili više njih) prema Vašoj želji i koji će na prirodan način obogatiti svaku prostoriju prekrasnim aromama. Istovremeno možete imati koristi i od prekrasnih djelovanja eteričnih ulja za aromaterapiju (ako za to postoji potreba).

Kada ste se odlučili za mirisnu mješavinu samo još morate izraditi svoj difuzor. Za to vam je potrebno

  • staklena posuda
  • štapići od trske, ratana ili bambusa
  • lagano nosivo ulje (bademovo ulje ili ulje jojobe su vrlo prikladni)
  • eterična ulja

  1. Prvo ulijte nosivo ulje u staklenu posudu.
  2. Zatim dodajte oko 20 kapi eteričnog ulja na ¼ šalice nosivog ulja.
  3. Uronite štapiće u ulje i lagano miješajte.
  4. Ostavite štapiće oko dva sata u ulju i zatim ih okrenite tako da uljem natopljeni dio bude u zraku.
  5. Uvijek kada se čini da su štapići suhi ili da miris popušta, okrenite opet štapiće i ispunite prostoriju očaravajućim i osvježavajućim mirisom.