Pai Skincare – za svaki tip kože ponešto

Pai Skincare – za svaki tip kože ponešto

Pai Skincare razvija proizvode koji su savršeno prilagođeni pojedinom tipu kože.

Pai Skincare je londonska marka prirodne kozmetike koja se specijalizirala za proizvodnju kozmetičkih proizvoda za osjetljivu i alergijama sklonu kožu. Proizvode sami razvijaju, testiraju i proizvode kako bi mogli garantirati najvišu kvalitetu. Zbog toga imaju i proizvode koji su savršeno prilagođeni specifičnim tipovima kože. Pogledajmo to malo pobliže.

Kakav bi proizvod trebali potražiti ako je vaša koža

masna i sklona nečistoćama ili je mješovita

Ako vaša koža prekomjerno luči ulja, važno je koristiti aktivne tvari koje vraćaju prirodnu ravnotežu koži. Osim toga, nečista je koža često upaljena. Ovdje pomažu sastojci kao što je na primjer geranija (pelargonija). Ona pomaže i u smanjivanju crvenila. Ulje šafranike pomaže u pročišćavanju kože i smanjuje velike pore.

Jedan od prekrasnih proizvoda od Pai Skincare koji rješava te probleme je The Pioneer Mattifying Moisturizer.

Jedan od dobrih savjeta je i korištenje ulja. To bi na prvi pogled moglo izgledati kontraproduktivno, zašto stavljati ulje na kožu koja je već dovoljno masna sama po sebi? U stvarnosti, nanošenje prirodnih ulja može pomoći u vraćanju ravnoteže prirodne proizvodnje ulja u koži. Za to preporučujemo Rosehip Bioregenerate Universal Face Oil (organsko regenerirajuće ulje šipka). Posebno je dobro za mješovitu i masnu kožu.

suha i osjetljiva koža

Suha koža proizvodi veoma malo ulja zbog čega je često zategnuta i na njoj su često vidljive fine bore. Kod ovog su tipa kože preporučljivi proizvodi koji sadrže više masnoća, po mogućnosti ulja bogata omega masnoćama, koja štite barijeru vlage kože. Ulje avokada je idealno. Osim toga, suha koža treba proizvode s većim postotkom vode kako bi se nadomjestila izgubljena vlažnost.

Savršeni proizvod za to bi bio Love & Haight Hydrating Moisturizer. Ova je dnevna krema izuzetno hranjiva, obnavlja vlagu kože i čini je ponovno mekom. Kako bi se poboljšalo djelovanje kreme, dobra je ideja, dva do tri puta tjedno napraviti nježan piling. Tako se uklanjaju mrtve stanice kože i olakšava se kremi da prodre gdje bi trebala: do zdravih stanica kože.

veoma suha i zrela koža

Što smo stariji, to je proizvodnja sebuma slabija. To je jedan od razloga zašto je zrela koža često veoma suha. Fine bore su vidljivije i koža nema sjaja. Ovaj tip kože zahtjeva proizvode s većim postotkom vode i prirodnih ulja. Voda povećava vlažnost dok ulja štite vlažnu barijeru i umiruju. I druge su aktivne tvari, koje zadržavaju vodu, veoma važne. Veoma dobre aktivne tvari nalaze se u crnim bobicama bazge, one naime potiču proizvodnju hijaluronske kiseline u koži. Hijaluronska kiselina može spremiti količinu vode koja je tisuću puta veća od njihove težine što pak dramatično poboljšava izgled kože. Osim toga, ne smijemo zaboraviti na regeneraciju, a tu je veoma dobar ekstrakt trputaste lisičine. Pai Skincare je za ovaj tip kože razvio Salvation Jane Omega Rich Moisturizer. Ima antioksidativno djelovanje, štiti i intenzivno njeguje. Osim toga, zrelu i izuzetno suhu kožu, potrebno je dva do tri puta tjedno podvrgnuti piling tretmanu.

izuzetno osjetljiva koža

Hipersenzitivna koža puno brže reagira na vanjske nadražujuće tvari od zdrave kože. U ovu kategoriju spadaju sljedeća stanja kože:

  • rosacea
  • dermatitis
  • ekcemi
  • urtikarija
  • psorijaza
  • perioralni dermatitis

Ključ u tretiranju ovog tipa kože je da vijek veoma pažljivo pročitamo sastojke pojedinog proizvoda, kako bi s vremenom identificirali uzročnika koji nadražuje kožu.

Kod hipersenzitivne su kože veoma važni umirujući sastojci, kamilica na primjer, koji imaju u protuupalna svojstva. Dobra je i bazga jer podržava kožu i njezine prirodne procese iscjeljenja.

Ovi se sastojci nalaze u Chamomile & Rosehip Calming Day Cream (umirujuća dnevna krema s kamilicom i šipkom). Krema je bogata esencijalnim masnim kiselinama, smiruje rizik od iritacija kože i umiruje.

Kod veoma osjetljive kože je najvažnije svesti njegu na minimum. Što je njega kože jednostavnija, to će koža prije pronaći svoju prirodnu ravnotežu. Tako se i izbjegava stimulacija s previše aktivnih sastojaka.

Ovdje možete pronaći sve Pai Skincare proizvode koje Ecco Verde ima u ponudi.