Essentiq - kvaliteta prirode

Ovaj tjedan želimo Vam predstaviti slovensku tvrtku Essentiq i približiti Vam načela prema kojima se u toj firmi proizvode kozmetički proizvodi.

Osnovno načelo Essentiq tvrtke je održati životnu snagu sa što više prirode i što manje sintetike.

Tim principom vodi se cijelo poduzeće, i on je također utjecao na izbor imena tvrtke. Ime je spoj engleske riječi »essence« i francuske »authentique« i znači otprilike »prirodni ekstrakt«.

Taj »prirodni ekstrakt« možete doživjeti u svim proizvodima tvrtke Essentiq. U proizvodima je 98 posto prirodnih sastojaka iz biološkog uzgoja, koji dokazano hrane, štite i njeguju kožu i kosu. Ostalih jedan do dva posto su čisti prirodni konzervansi, emulgatori itd. Njih se dodaje u što je moguće manjoj količini, a važni su npr. za sprječavanje stvaranja bakterija, virusa ili gljivica.

Svi Essentiq proizvodi su bez sintetičkih bojila, mirisa, konzervansa, izbjeljivača, etanola, stabilizatora, PEG-a, SLS-a, SLES-a, parafina, silikona i ostalih petrokemijskih sastojaka kao što su genetski modificirani organizmi.

Osim toga, Essentiq koristi samo prirodno proizvedene životinjske proizvode kao što su mlijeko ili med, a pakiranje je 100 posto reciklirajuće.

Essentiq serum za lice

Posebni proizvod je Essentiq serum za lice protiv starenja. Proizveden je prema novom konceptu, kod kojeg se ne koristi alkohol. Mnogi serumi, koji su danas dostupni na tržištu, sadrže etanol kao otapalo za ulja itd. Nažalost, alkohol vrlo jako isušuje kožu. Na taj način se gubi dobar dio njegujućih svojstava ostalih sastojaka. U ovom inovativnom serumu za lice  umjesto alkohola se primjenjuje kombinacija iz čistih biljnih glukozida i oleata. To se i vidi kod nanošenja ovog seruma. On ostavlja za sobom laganu bijelu boju, koja se upija odmah nakon nanošenja na kožu.

Gelovi za tuširanje bez sulfata

Novost je i linija gelova za tuširanje bez sulfata. Izbacivanje sulfata iz proizvoda za čišćenje tijela ima mnoge prednosti. Smanjuje se vjerojatnost iritacija kože, koža gubi manje tekućine kod pranja i sprječava se oštećenje prirodnog zaštitnog sloja kože, što sprječava ulazak štetnih tvari u kožu. Osim toga, boja za kosu drži dulje.

Otkrijte ovdje sve Essentiq proizvode.