Right to the Roots – Intervju s farmaceutom Alexanderom Ehrmannom iz Saint Charles Cosmetics

Right to the Roots – Intervju s farmaceutom Alexanderom Ehrmannom iz Saint Charles Cosmetics

Scena prirodne kozmetike se razvija i nudi sve kvalitetniji, inovativniji asortiman za kožu i kosu. Ljekarna Saint Charles već desetljećima razvija široku ponudu jedinstvenih proizvoda. Temelje se na korištenju prirodnih sastojaka najviše organske kvalitete i bili su dostupni samo u ljekarni Saint Charles do lipnja 2008.

Sjeli smo na razgovor s farmaceutom Alexanderom Ehrmannom, koji je prije više od deset godina započeo s razvojem vlastite linije prirodne kozmetike Saint Charles Cosmetics koja se u potpunosti temelji na motu Saint Charlesa “Right to the Roots”.

Gospodine Ehrmann, kako ste kao farmaceut došli na ideju da napravite vlastitu liniju prirodne kozmetike?

Vrlo rano sam se počeo zanimati za prirodnu kozmetiku. Korištenje prirodnih sastojaka za njegu lica i tijela činilo mi se smislenim od samog početka. Fokus naših proizvoda je na učinkovitosti, slično kao i lijekovi, naša kozmetika pomaže kod (kožnih) problema.

To je zanimljiv pristup. Kako to možemo detaljnije zamisliti?

Prilikom kreiranja recepata ja, kao farmaceut, slijedim svoju strast prema razvoju prirodno učinkovite kozmetike. Razvili smo proizvode kao što su naš ljekarnički sapun Saint Charles, SOS balzam, kremasti dezodorans ili balzam za ruke koji su posebno djelotvorni. SOS balzam pomaže npr. kod opeklina sunca, a ljekarnički sapun pomaže u prirodnoj dezinfekciji ruku.

Kako kupcima približiti prirodnu kozmetiku?

Odgovor na to je vrlo jednostavan: prirodna kozmetika sadrži koži identične, prirodne tvari i stoga ih koža bolje upija. Visokokvalitetni, organski proizvodi također sadrže samo čiste organske sastojke koji čine kožu prirodnim sjajem.

Što mislite da Vaš pristup razlikuje od pristupa drugih farmaceuta?

Tradicija i drevna znanja prisutni su i u proizvodima Saint Charles. Ovo znanje spajamo s biljem koje nam raste pod nosom. Vodilja nam je: „Bilje koje nađemo na kućnom pragu možemo preraditi u ljekovite proizvode, koristiti u kozmetici ili jesti.“ Sve to spajamo sa suvremenim spoznajama: Right to the Roots.