Zaštita i njega od sunca: učinite nešto dobro za svoju kožu

Zaštita i njega od sunca: učinite nešto dobro za svoju kožu

Ljeto se vratilo i sunce ponovno prži. Ono nije odgovorno samo za visoke temperature, ono dobro zagrijava i našu kožu.

Kod svih aktivnosti na otvorenom, kao na primjer šetnje, rad u vrtu ili bavljenje sportom, rizik od opekotina je u ljeti veoma velik. Zato je potrebno odabrati pravu kremu za sunčanje. Najbolje nju je odabrati već na početku sezone. Pravilo je: što je zaštitni faktor veći, to bolje.

Najbolje je da kremu za sunčanje nanesemo prije nego izađemo. Za lice preporučujemo posebno razvijen Gel za sunčanje od Eco Cosmetics ZF 30 ili Krema za lice SPF 30 marke Biosolis.

Za sve sportaše najbolje su prikladne vodootporne kreme za sunčanje. I tu imamo veliki izbor, na primjer Krema za sunčanje od Anthyllis SPF 50 ili Sun Stick od EQ Evoa (izvanredan i za zimske sportove jer štiti kožu dragocjenim uljima).

Naravno da kod Ecco Verde možete pronaći i klasične proizvode za zaštitu od sunca. Ovdje možete odabrati između više od 120 različitih proizvoda. Ima nešto za svaku prigodu, svaki tip kože....

Kod zaštite kože često zaboravljamo na usne. I one su veoma osjetljive i potrebna im je zaštita kada smo predugo na suncu. Preporučujemo Bio balzam za usne od Hurraw ZF 15 i dragocjenim organskim uljima.

Dječja je koža posebno osjetljiva jer još nije u potpunosti razvila svoju prirodnu zaštitu. Veoma je važno odabrati visoki zaštitni faktor. Dva proizvoda koja vam možemo preporučiti su Mlijeko za sunćanje za djecu od Biosolis i Krema za sunčanje za bebe od Eco Cosmetics.

Za kraj moramo spomenuti i kosu. Najbolja je zaštita od previše sunca pokrivalo za glavu. Tako možemo izbjeći suhu kosu i ispucale vrhove. Kada to nije moguće, najbolje je kosu zaštititi barem uljem za kosu. U našem izborniku "Zaštita od sunca" ispod Ulja za sunčanje možete pronaći i nekoliko posebnih ulja za kosu.

Stalno obnavljati kremu

Koža je najveći organ na našem tijelu i nikada ne zaboravlja. Pamti Sve što smo njoj »napravili«. Svaka opeklina od sunca bit će kažnjena – kada budemo stariji – u obliku staračkih pjega, bora ili pigmentacije. Osim toga, sa svakim se opekotinama od sunca povećava rizik od raka kože. Zato nikako nemojte zaboraviti na zaštitu od sunca i prije svega zaštitite svoju djecu. Ono što na žalost, često zaboravljamo: čak i najviši zaštitni faktor ne djeluje zauvijek. Zbog toga moramo tijekom dugog boravka na suncu redovito više puta nanositi zaštitno sredstvo. Nakon svakog boravka u bazenu ili moru to je i obavezno.

Nakon sunčanja – njega

Sunce je kušnja za kožu, ono je isušuje, čak i kada je zaštićena od štetnog UV zračenja. Kako bi doskočili suhoj koži i kako bi nju pripremili za sljedeći izlet na bazene, intenzivna je hidratacija prije spavanja uvijek dobra ideja. Apsolutni je klasik Aloe vera, koja svojim sastojcima umiruje i hidratizira kožu. Danas na tržištu postoje mnogi proizvodi koji su razvijeni posebno za njegu kože nakon sunčanja.

Dakle: želimo vam puno veselja na otvorenom i uživajte u ljetu bez opeklina od sunca.