Blaga njega za kožu bebe

Koža bebe je vrlo osjetljiva, zbog čega treba posebnu njegu. Važno je da proizvodi za njegu imaju što manje sastojaka te da, prije svega, ne sadrže omekšivače, eterična ulja, mineralna ulja te konzervanse, mirise i bojila. Ovdje ćete pronaći informacije o temi "Zaštita osjetljive kože beba".

Za čišćenje

Odmah na početku jedna informacija: Za bebe je najbolje sredstvo za pranje ustvari jednostavno topla voda. Koža je nakon rođenja vrlo osjetljiva i tek se mora razviti. Ona na početku ne treba dodatke za kupanje i slično, jer oni isušuju kožu. Za djecu koja već imaju suhu kožu, možete staviti nekoliko kapi ulja za bebe u vodu, kao npr. Baby Bee njegujuće ulje za bebe. Kod suhe kože može se nakon kupanja primijeniti i neparfimirana krema za bebe. Za to je odlična Lavera prirodna njegujuća krema za bebe i djecu. Prikladna je za lice i tijelo i bogato njeguje kožu bebe.

Kasnije, kada koža bebe postane otpornija na vanjske utjecaje, preporučamo Weleda šampon i losion za pranje od nevena. On čisti blago i njeguje istovremeno pomoću bademovog i sezamovog ulja i ekstrakta nevena iz kontroliranog biološkog uzgoja.

Dermatitis u području pelena – upaljena dječja guza

Iritacije kože pojavljuju se najčešće na koži u području pelena. Tu dolazi malo zraka na kožu, zbog čega nastaje crvenilo i osip. To se može spriječiti tako da se beba često premota i temeljito pere vodom. A ako dođe do iritacije, treba bebinoj guzi dati puno zraka i pustiti je da povremeno bude bez pelena. Osim toga, kožu je potrebno njegovati pomoću kreme kao npr. Weleda krema za bebe od nevena. Krema njeguje pomoću aktivnih tvari iz cvjetova nevena i kamilice iz kontroliranog biološkog uzgoja. Osim toga, ova krema štiti od nastanka rana. U ovakvim slučajevima pomaže i Pilogen Bio Baby cink-oksid pasta za bebe s najboljim uljima, vitaminima i nevenom. Ona stvara tanki nepropusni zaštitni sloj na koži u području pelena. Dermatološki je testirana i optimalno štiti od iritacija. Badger Balm balzam za bebe sa 100% prirodnim njegujućim dodacima i Biofficina Toscana umirujuća krema za pelensko područje s biljnim ekstraktima su također odlične za smirivanje odnosno sprječavanje iritacije kože.

Zaštita od sunca

Budući da je koža beba puno osjetljivija od kože odraslih i mnoge zaštitne funkcije se tek trebaju razviti, bebe se obavezno mora zaštititi od sunca. Mislite na sljedeće: koža ima pamćenje i ne zaboravlja. Što je dijete mlađe, to su štetnija djelovanja sunčevih zraka. Rizik od raka kože dramatično raste.

Kako bi zaštitili svoje blago od sunca preporučamo Vam proizvod ECO-Cosmetics krema za sunčanje za bebe sa zaštitnim faktorom 50. Ona je posebno razvijena za osjetljivu kožu sklonu alergijama i crvenilu, ne sadrži parfeme i nudi pouzdanu mineralnu zaštitu od UVA-, UVB- i UVC-zraka. Osim toga, ova krema je vodootporna.

Važno: Ako niste sigurni, najbolje je da se posavjetujete sa pedijatrom. Uvijek je potreban oprez.