Njega kože u jesen – 2. dio

Njega kože u jesen – 2. dio

Nakon što smo prošli tjedan govorili o njezi kože u hladnim mjesecima, pogledajmo danas neke konkretne savjete.

Njega lica za žene

Za dnevnu kremu preporuča se normalna, hidratantna krema za lice. A za noć uzmite kremu sa sastojcima koji koži vraćaju prirodnu masnoću. Dodaci kao urea ili shea maslac održavaju vlagu u koži i tako ju regeneriraju. I hidratantne maske su jedna od varijanti. Za čišćenje lica je u hladnim mjesecima najbolje koristiti blago mlijeko za čišćenje tako da dodatno ne opterećujemo kožu.

Suha koža

Za njegu tijela tijekom jeseni važne su kreme koje sadrže lipide. Koristite ih uvijek nakon tuširanja. Urea i glicerin vežu vlagu u koži i jačaju njen zaštitni sloj.

Dobra su i ulja za tijelo koja oporavljaju masni sloj, kao npr. ulja koja sadrže arganovo ili maslinovo ulje, linoleinsku kiselinu ili shea maslac.

Suhe potkoljenice

Potkoljenice su tijekom tamnih, hladnih mjeseci posebno suhe. Koža je tanka i ne može spremiti puno vlage. Tu je najbolja njega bogata lipidima, tj. proizvodi koji sadrže tvari koje vežu vlagu, kao što je pantenol, hijaluronska kiselina ili kreme s velikim sadržajem masti koje sadrže shea maslac, arganovo ili orahovo ulje.

Suha stopala

Tople kupke za stopala s njegujućim dodacima učinit će čuda. Potiču prokrvljenost i omekšavaju rožnatu kožu. Nakon kupke dobro nakremajte stopala. (Urea je odlična.) Za rožnatu kožu možete primijeniti i piling za stopala ili odgovarajući kamen za skidanje tvrdih naslaga.

Suhe, grube ruke

Ruke su posebno ugrožene, jer tu ima vrlo malo lojnih žlijezda i masnog tkiva. Vlaga se vrlo brzo gubi. Za njegu ruku su važna sredstva za pranje. Najbolji su pH-neutralni sapuni, jer oni ne uništavaju zaštitni sloj kože. Nakon pranja nanesite kremu koja koži vraća prirodnu masnoću, a navečer nanesite losion za ruke.

Njega usana

Usne su vrlo osjetljive na hladnoću, zbog čega im je potreban vrlo hidratantni balzam. On stvara prirodni sloj protiv hladnoće i vjetra.

Muška koža

Za muškarce vrijede isti savjeti s jednom iznimkom: njega lica. Koža na licu muškarca razlikuje se od kože žena, zbog čega muškarci trebaju kreme koje su posebno razvijene za njihovu kožu. Ti proizvodi manje maste, jer koža muškarca deblja, a normalni proizvodi za njegu lica su često vrlo bogati mastima.

Mala djeca

Vrlo je važno da se tijekom sunčanih dana i u jesen i zimi dijete zaštiti od UV zraka. Također imajte na umu da je prečesto kupanje loše za kožu bebe koja još nije potpuno razvijena a pogledajte i sljedeće savjete .