Pravi šampon za pravu kosu

Pravi šampon za pravu kosu

Savjeti za pranje i njegu kose su dobri i dobrodošli. Postoje različite vrste kose. To znači da svaki savjet ne mora odgovarati svim tipovima kose. Ovdje ćete pronaći savjete za pojedine tipove kose.

Prirodna kozmetika ima prednost da je posebno nježna prema kosi i vlasištu. Tenzidi iz obnovljivih sirovina nježno čiste a kvalitetni biljni ekstrakti, eterična ulja i biljne masti njeguju vlasište i kosu. Budući da se u prirodnoj kozmetici ne nalaze umjetne boje, konzervansi i mirisi, nema silikona, PEG, sulfata i drugih kemijskih dodataka koji često agresivno djeluju, svakodnevnom, prirodnom i podnošljivom pranju i njezi ništa ne stoji na putu.

Suha, lomljiva kosa

Ovaj tip kose često se nalazi kod duže i / ili kemijski tretirane kose. Kosa je osjetljiva, zbog čega često dolazi do pucanja i loma kose. Izbjegavajte koliko je to moguće toplinu (sušilo za kosu, peglu za kosu, i dr.) i sušite kosu na zraku. Isto tako, izbjegavajte kemijsko bojenje ili izbjeljivanje kose, kao i druge, za vašu kosu, štetne stvari kao što su trajna, minival ili često ravnanje kose.

Suha kosa s prhutom

Kod suhog vlasišta s prhutom potrebna je intenzivna njega. Pomažu na primjer maske s arganovim uljem ili prirodni jogurt. Ulje daje masnoću a jogurt vlagu. Oboje pomaže kod prhuta. Najbolji se rezultati postižu kada se određeni proizvod kratko masira na vlasištu. Nakon toga potrebno je kosu omotati ručnikom i ostaviti proizvod da djeluje najmanje pola sata. Nakon toga kosa se samo ispire vodom – bez pranja.
Nemojte koristiti vruću vodu ili je sušiti vrućim zrakom. Dobro je znati da ružina voda štiti kožu od isušivanja i to posebno zimi, kada se često zadržavamo u prostorijama sa suhim grijanim zrakom.

Fina, tanka kosa

Uz prave proizvode, kod ovog je tipa kose izuzetno važna pravilna njega. Kod krivog četkanja kose ne pomažu čak ni najbolji proizvodi. Koristite najbolje četke s prirodnim vlaknima. Želite li više volumena, pokušajte uvijačima. Pažljivo omotajte manje uvojke kose na uvijače i osušite kosu koristeći fen na nižim stupnjevima.
Veoma je važna i zdrava, uravnotežena prehrana. Ona ima pozitivan učinak na tijelo i kosu. Za lijepu kosu važan je adekvatan unos proteina, željeza, cinka, silicija i vitamina B i H.

Obojena kosa

Kod svakog pranja kose može se izgubiti pigmentacija kose jer se otvaraju kutikule (vlasne ljuske) kose i šampon može prodrijeti u vlasi. Proizvodi koji su napravljeni posebno za zaštitu boja su vrlo važni, ako želite izbjeći stalno bojenje kose. Oni sprječavaju preveliko otvaranje kutikula. Dodatna zaštita i sjaj dobiva se ispiranjem kose hladnom vodom. Na taj se način kutikule zatvaraju.

Osjetljivo vlasište

Potrebno je pomoći vlasištu. Za to su najbolja organska ulja u obliku maski za kosu. Kako bi dobili najbolje rezultate, te tretmane treba primijeniti jednom tjedno preko noći. Za zaštitu posteljine omotajte kosu u ručnik. U jutro jednostavno isperite kosu. Ružina voda također može pomoći ublažiti svrbež vlasišta. Pogotovo zimi, štiti vlasište od suhog zagrijanog zraka.