Pogrešan proizvod? Nema problema.

Kupili ste krivi tekući puder? Ili je vaša krema za lice previše masna? Mi ćemo vam pokazati 10 ideja za recikliranje kozmetičkih proizvoda koje više ne koristite ili vam nisu potrebni.

Ponekad se može desiti da impulzivno kupite neki kozmetički proizvod ali ga rijetko koristite ili skuplja prašinu u ladici. Prije nego proizvode koje više ne koristite ili ste jednostavno kupili krive bacite, jednostavno ih reciklirajte. To ne samo da štedi novac, nego je dobro za okoliš.

Ovdje su naši savjeti:

 1. Tekući puder je presvijetao ili pretaman?
  Ponekad odaberete puder u pogrešnoj nijansi. Možda je za to kriva rasvjeta u trgovini gdje ste proizvod kupili. Možda je kriva žurba kada ste proizvod kupovali. Možda ste kupovali na internetu i krivo odabrali. Što možete učiniti? Nanesite svjetliji puder na srednji dio lica a tamniji ispod jagodičnih kostiju, na sljepoočnice i ispod čeljusti. Ako napravite dobar prijelaz dobiti ćete prirodne konture bez oštrih kontrasta boja.

 2. Ruž i rumenilo
  Jeste li ikada pomislili da koristite ruž kao rumenilo i obrnuto? To funkcionira. Pokušajte ravnomjerno,vrhovima prstiju, rasporediti ruž na obrazima. Tako ćete dobiti prirodan, svjetliji ton kože. A kada nanesete ruž na usne nanesite i rumenilo kako bi vaše usne dobile prekrasan izgled.

 3. Sjenilo za oči
  Sjenila su, uglavnom ona od prirodnih minerala, pogodna za mnoge stvari ako im dodate prave sastojke. Ako ih pomiješate s prozirnim lakom za nokte, dobili ste lak za nokte u boji, ako dodate nekoliko kapi hidratantne kreme dobivate prekrasno krem sjenilo a ako ih miješate s transparentnim kakao maslacem, možete dobiti ruž.

 4. Krema za lice
  Imate hranjivu krema za lice koje više ne koristite, jer je od nje vaša koža previše masna? Nemojte nju baciti. Idealno je za grube dijelove tijela kao što su koljena, laktovi, pete  pa čak i za ispucale ruke.

 5. Eyeliner i maskara
  Ova dva proizvoda mogu se zamijeniti. Uzmite tanki kist i s malo maskare možete definirati kut oka ili uz pomoć kista s eyelinerom uljepšajte trepavice.

 6. Ulje za tijelo
  Imate tijelo ulje koje više ne koristite? Pomiješajte ga s malo soli ili šećera i koristite ga kao piling. Tako jednom tjedno možete na nježan način ukloniti mrtve stanice kože.

 7. Rumenilo i mineralna glina
  Rumenila i mineralne gline možete koristiti kao kompaktna sjenila. Pogotovo ako imate tamne oči, crvenkaste boje djeluju toplo. Osim toga ako uskladite boju sjenila i rumenila dobiti ćete prekrasan uzvišen efekt.

 8. Maramice
  Ako imate vlažne maramice koje su se osušile, možete ih koristiti za brisanje prašine ili ih jednostavno koristite kao džepne maramice.

 9. Mlijeko za čišćenje
  Mlijeko možete koristiti za čišćenje i njegu kožnih cipela i torbica. Tako spajate dvije stvari – možete iskoristiti mlijeko za čišćenje koje ne trebate i ujedno njegovati kožne proizvode.

 10. Šampon i regenerator
  Šampon možete iskoristiti za ručno pranje vune (osobito vesta). Regenerator možete koristiti nakon pranja kao omekšivač.