Sebo-Lift linia marke Domus Olea Toscana

Uglavnom se na tržištu pojavljuju proizvodi za masnu kožu, kožu sklonu aknama i miteserima, kožu s proširenima porama, mladu kožu. Pritom se zaboravlja, da i zrela koža ima sporiju obnovu stanica, zbog čega treba povećani unos antioksidansa. Iako nisu problematični, pilinzi ipak isušuju zrelu kožu.

Nikada se ne govori da proizvodnja sebuma (loja) može biti u tekućem obliku ili u obliku voska i da u slučaju stvaranja voska koža postaje vrlo suha, beživotna i prekrivena miteserima i prištićima. Koje proizvode je najbolje upotrijebiti da bi se to spriječilo?

Komercijalni proizvodi su često vrlo agresivni za mladu kožu. Međutim, ona se s vremenom navikne na to intenzivno tretiranje, i sve više dospijeva u neravnotežu. Koža proizvodi sve više loja i nedostaje joj prava doza antioksidansa, koji štite od nečistoća i istovremeno sprječavaju nastajanje bora te imaju važnu ulogu u vraćanju antibakterijske ravnoteže.

Niti za mušku kožu često nema odgovarajućih proizvoda. Ona, u pravilu, sprema više vlage, proizvodi više loja, deblja je i sporije stari. Usprkos tomu ona treba jednostavnu, ciljanu njegu, posebno nakon tridesete godine.

Da bi udovoljila svim potrebama, seboreičnoj, dakle masnoj koži (mladoj ili starijoj, muškoj i ženskoj), Domus Olea Toscana je razvila Sebo-Lift program (link sa tabelom) s kojim će se postići sljedeći ciljevi:

  1. blago čišćenje, koje ne ugrožava prirodni zaštitni sloj kože, i koje sprječava povećanu proizvodnju loja nakon preintenzivnog čišćenja (= “Rebound-Effect“, kada koža postaje sve masnija i istovremeno gubi vlagu)
  2. uravnotežena proizvodnja loja, da koža ne postane premasna
  3. apsorpcija prekomjerne masnoće
  4. piling kože s kemijskim i fizikalnim djelovanjem, koji sprječava upalu folikula lojnih žlijezda, osigurava normalni protok loja te sprječava stvaranje mitesera i nečistoća, potiče obnovu stanica i koži vraća blistavo glatki ten.
  5. sprječavanje nastajanja bakterija koje su odgovorne za prištiće i akne
  6. zatvaranje pora
  7. hidratizacija
  8. smanjenje crvenila
  9. zaštita od neugodnih vremenskih uvjeta koji uzrokuju crvenilo kod seboreične kože
  10. primjetno poboljšanje izgleda kože

Proizvodi Domus Olea Toscana razvijeni su u svrhu postizanja tih ciljeva. Može ih se koristiti za sve tipove kože:

Sebo-Lift krema za pranje: higijenski piling, koji ne isušuje kožu

Sebo-Lift dnevna krema: regulira loj, uklanja prekomjerni loj i zatvara pore

Sebo-Lift noćna krema, vrši blagi piling i istovremeno obnavlja kožu

Sebo-Lift serum za lice: ubrzava nestajanje prištića

Sebo-Lift regenerirajuća maska za čišćenje: čisti kožu i pruža joj ono što koža treba kod pilinga

Sebo-Lift tekućina za tijelo: Anti-Aging-njega s laganom teksturom za sve koji imaju seboreična mjesta na tijelu, na leđima, vratu ili ramenima te za one koji su skloni jakom znojenju. Odlična je i nakon sunčanja, brijanja ili depilacije.

Ostali proizvodi za seboreičnu kožu:

Anti-Aging - dnevna krema za lice: za suha mjesta na mješovitoj koži ili kada imate potrebu da ovlažite i nahranite svoju kožu, posebno pri hladnom vremenu.

Anti-Aging - maska za piling: za blagi mehanički piling

Micelarni Anti-Age tonik: vodica za čišćenje za masnu kožu i kožu sklonu aknama

Ostale Domus Olea Toscana kreme za lice: za dnevnu njegu u hladnim danima, za seboreičnu i suhu kožu

Najvažniji sastojci proizvoda iz Sebo-Lift linije su maslina, kesten i toskanski čempres (antioksidansi, antibakterijski, reguliraju loj, zatežu), blaga, ali učinkovita mješavina hidroksilnih kiselina i azelaičnih kiselina (piling, antiseboreično) i rikola (vrlo smirujuće djelovanje)

Sekundarni sastojci, koji su također vrlo važni, su: toskanski med, pantenol, alantoin, vitamini, hijaluronska kiselina, ekstrakt sladića, (ljekovito djelovanje), sorbit (hidratizira i smiruje), zelena glina (vraća minerale), bakar (ima antiseboreično i antibakterijsko djelovanje i sudjeluje u sintezi glavnih proteina), ulje grožđanih sjemenki, shea maslac, ulje jojobe, …  

Sebo-Lift, biološki učinkovit za čistu, zdraviju, glatku i uravnoteženu kožu.