Čvrsta kozmetika marke La Saponaria

Čvrsta kozmetika marke La Saponaria

Proizvodi za njegu u ekološkoj ambalaži

Svoj negativan utjecaj na okoliš možemo svesti na minimum odabirom prirodne kozmetike s ekološki prihvatljivim pakiranjem ili uprabom zero-waste njege. No, što zapravo znači zero-waste i koje odluke svatko od nas može donijeti kako bismo zajedno zaustavili tekuće klimatske promjene? Svima su poznate slike tona plastike koje plutaju oceanom i životinja koje su ozlijeđene ili umiru od utjecaja smeća na okoliš. To su uznemirujuće slike koje nam govore da je svijet u kojem živimo posljedica načina na koji živimo te da moramo razmisliti i promijeniti svoje ponašanje kako se situacija ne bi pogoršala.

Srećom, posljednjih godina mnogi su se mladi ljudi odlučili za
angažiranje oko okoliša i organiziranje mirnih uličnih prosvjeda u gradovima diljem svijeta. Njihov zahtjev: konkretne mjere za svakog pojedinca kako biste smanjili svoj negativni utjecaj na okoliš.
Istodobno, mnoge tvrtke godinama rade kako bi ponudile ekološki prihvatljivije proizvode. La Saponaria, talijanski laboratorij prirodne kozmetike, jedan je od njih.
Smanjenje utjecaja naših svakodnevnih aktivnosti na okoliš moguće je i svima je nadohvat ruke, a započinje odabirom kozmetike s održivim pakiranjem.

Čvrsta kozmetika bez plastične ambalaže

Dakle, ono što možemo učiniti je usmjeriti pozornost na pakiranje i odabrati proizvode za njegu koji koriste što je moguće manje plastike. Za to već postoje brojne ponude na tržištu. Najlakši način je prijeći na čvrstu kozmetiku: bilo šampon, gel za tuširanje ili samo sapun. Ako su dobro formulirani, ti proizvodi ni na koji način nisu inferiorni u odnosu na tekuće proizvode i nude isti učinak njege, a miris se dugo zadržava, a ponekad je još intenzivniji ili ugodniji.

Waterless Beauty, koja uključuje proizvode za čišćenje i maske za lice bez vode, također se može tumačiti u ovom kontekstu čvrste kozmetike. Ova kozmetika nudi veliku prednost u tome što je visoko koncentrirana, ima manji utjecaj na okoliš i po učinkovitosti je superiornija od klasičnih kremastih proizvoda. Budući da manje vode znači više prostora za aktivne sastojke i
odricanje od konzervansa, koji su potrebni u svim formulama na bazi vode. Ovi se proizvodi mogu pronaći u obliku linije WONDER POP, koja uključuje sredstva za skidanje šminke, maske za lice i piling za lice i ruke. Linija za njegu INNER, s druge strane, nudi i čvrstu kozmetiku i prirodne tekuće proizvode za kosu u bioplastičnoj ambalaži, u obliku šampona i regeneratora.

Korištenje čvrstih šampona

Čvrsti šamponi su dehidrirani i stoga izuzetno koncentrirani. Dovoljno je lagano navlažiti ruke i zapjeniti šampon. Zatim utrljajte zapjenjeni šampon po kosi kako biste dobili odgovarajuću količinu šampona.

Šamponi su mali i savršeni za putovanja. Lako se mogu nositi u ručnoj prtljazi bez brige o istjecanju tekućine i, što je najvažnije, bez ograničenja u količini.

Jedina dodatna mjera opreza potrebna za čvrstu kozmetiku u usporedbi s flaširanom je ne ostavljati je u blizini vode i skladištiti na površinama na kojima se mogu brzo osušiti, npr. posudice za sapune od drveta ili keramike.

Čvrsti šamponi ne zahtijevaju plastične boce te su kompaktniji i koncentriraniji, zauzimaju manje prostora, a imaju i brojne prednosti u pogledu transporta.
Jednak broj pranja dobiva se s jednim kamionom čvrstih šampona kao i sa 15 kamiona tekućih šampona.

Savjesnije pakiranje

Oprostiti se od plastike također znači tražiti alternativne materijale, poput stakla ili recikliranog aluminija - materijala koji se lako mogu ponovno koristiti u kućanstvu.
Bioplastika zauzima važno mjesto u potrazi za alternativnim, ekološki prihvatljivim materijalima. Izraz se odnosi na određenu vrstu plastike napravljenu od organskog materijala koja se nakon uporabe može reciklirati.
Zelena plastika izrađena je od polietilena, materijala koji nije izrađen od nafte, već od šećerne trske, pa je stoga materijal na "bio-bazi". Odnosno, sastoji se od biljnog materijala i ne uključuje nikakve fosilne materijale ili komponente fosilnog podrijetla (ugljen ili ulje).

Što se tiče ekološke kozmetike, La Saponaria nadilazi ekološku viziju i nudi širi etički koncept poštivanja sebe i planeta. Budući da je čak i odabir sirovina usmjeren na to: prednost se daje "0 km sirovinama", sirovinama iz lokalnog uzgoja, koje se uzgajaju prema poštenim, etičkim i ekološki prihvatljivim smjernicama.