Farfalla Aromakids

Farfalla Aromakids

Za snažnu, opuštenu i motiviranu djecu

Mala djeca, velika djeca - svaka od prvog dana puna osoba sa svojim vlastitim karakteristikama, osjećajima i posebnostima. Način na koji se suočavaju sa životom može biti toliko različit - i oni (kao i njihovi roditelji) suočavaju se s različitim izazovima. Eterična ulja učinkoviti su pomagači koji razveseljuju ili smiruju, potiču koncentraciju, snagu i opuštanje kada su djeca emocionalno preplavljena, nesigurna, uzbuđena ili izvan sebe: Kad se prvi put odvoje od roditelja, kad krenu školski dani, ispiti i sve što uz to ide.

Nakon što je farfalla lansirala vlastitu liniju za bebe 2019. godine pod motom "od roditelja za roditelje", ove će se godine asortiman Aromacare proširiti pomagačima za mirise za stariju djecu: bilo da se radi o djeci iz vrtića, prvašima ili tinejdžerima - samo su djeca vrlo osjetljiva i zato osjetljiva na mirise. Pozitivno reagirate na senzualni podražaj eteričnih ulja i nepristrano se uključujete u njih. Uz stručnost od četiri desetljeća aromaterapije, Farfalla je razvila tri gotova, 100% prirodna proizvoda Aromacare za djecu čije mirise upijaju i podržavaju. Osim toga, pratitelji mirisa Aromakids prenose važan osjećaj: "Uvijek sam tu za tebe" kada ih roditelji stave u pernicu.

Kako mogu koristiti esencijalna ulja kao školsko pomagalo?

 • prvo pitanje: uz koju temu moje dijete treba podršku?
 • razmislite o tome što moje dijete voli i ne voli (mrzi čaj od kamilice, voli grejp ili lavandu u vrtu itd.)
 • dijete često pronalazi pravog pomagača arome njuškajući sebe - nudeći mali izbor esencijalnih ulja

 • Eterična ulja za povećanje koncentracije i okrepljivanje za školske i domaće zadaće:
  Na primjer bergamot, pepermint (mlađi od 6 godina), limun, bergamotica ili aroma smjesa Aromakids "Volim učiti".
 • Pomagaći koji tješe i ublažavaju tjeskobu tijekom školske krize i ispitne anksioznosti:
  Na primjer, fina lavanda, rimska kamilica i rimska kamilica, Švicarska, neroli ili rolani "Samo polako" aromakids (praktično: može se koristiti izravno i nerazrijeđen na koži)
 • Pomagaći koji osiguravaju samopouzdanje, hrabrost i dobro raspoloženje:
  npr. crvena naranča, crvena mandarina, himalajski cedar
 • Opuštajuća pomagala koja pomažu smiriti se nakon stresnog dana:
  Npr. Esencijalna ulja sitne lavande, mandarine (male doze), matičnjaka ili nerolija (cvijet naranče), metvice bergamota ili gotovog organskog spreja za sobu Aromakids "Slatki snovi"
 • Odabrana esencijalna ulja mogu se koristiti u smjesi s receptima (vidi dolje), za mirisni pratilac mirisa (mirisna olovka, mirisni kamen, rupčić) ili kao miris sobe.
 • mirisna olovka ili mirisni rupčić također stanu u pernicu, a kod kuće aroma lampa ili difuzor izvrsni su za isparavanje pravog eteričnog ulja tijekom domaće zadaće ili večeri.

Savjeti za primjenu aromaterapije za školsku djecu

 • u mirisnoj lampici tijekom vremena učenja / zadaće (1-3 kapi)
 • u mirisnoj olovci ili mirisnom rupčiću za samostalnu uporabu tijekom nastave (3 kapi)
 • Kao dodatak za kupanje u večernjim satima (za teme poput ohrabrenja, straha i opuštanja), emulgirajte 4-6 kapi eteričnog ulja u 3 žlice DIY gela za tuširanje / pjenušave kupke ili kreme, ulijte u vodu za kupanje
 • Stvorite vlastite smjese od esencijalnih ulja s pravim svojstvima, npr. Također kao ulje za masažu abdomena, ulje za stopala (0,5% razrjeđenje = 1 do 2 kapi esencijalnog ulja na 15 ml biljnog ulja)
 • kao mirisni roll-on za selektivnu primjenu na koži: 10 ml organskog ulja jojobe (zbog svog roka trajanja - druga ulja brzo ispare) i 2-4 kapi esencijalnog ulja (odabir prikladan za djecu vidi gore)

Što treba i ne treba raditi s aromaterapijom za djecu

 • Prvo: prvoklasna organska kvaliteta umjesto jeftinih "aromatičnih ulja"

Kvalitetna esencijalna ulja uvijek se prijavljuju s botaničkim nazivom, dijelom biljke, načinom ekstrakcije, načinom uzgoja, zemljom podrijetla, certifikacijskim tijelom itd. I opisom (100% prirodno esencijalno ulje). Potražite organsku kvalitetu ili organsku divlju kolekciju. Dobra eterična ulja imaju svoju cijenu (zbog složenog procesa ekstrakcije i proizvodnje).

 • Drugo: prikladnost za djecu

Djeca nisu male odrasle osobe - određena esencijalna ulja, koja su neproblematična i korisna za odrasle, mogu biti opasna za živčane stanice ili dječji respiratorni trakt. Ovdje nije dovoljno jednostavno prilagoditi dozu za odrasle.

Ulja koja sadrže mentol i kamfor, poput cijele mente (osim metvice bergamota), kamfora i ružmarina, kadulje, izopa, zimzelena i ulja koja sadrže eukaliptol, nisu prikladna za djecu.

 • Treće: prava doza

Odabrano esencijalno ulje smije se nanositi na kožu samo u djeci prilagođenom razrjeđenju u organskom biljnom ulju (npr. Bademovo ulje ili ulje kantariona), organskoj biljnoj vodi ili alkoholu (ne za bebe). 1 do 2 kapi esencijalnog ulja na 1 žlicu (15 ml) biljnog ulja, odgovara razrjeđenju od 0,5% preporučenoj za djecu. Vjerujte samo receptima iz odgovornih izvora i vlastitom nosu - nekoliko kapi često može biti previše u mješavini.