Savjeti za njegu muškog lica

U prošlosti se govorilo da pravi muškarac za njegu tijela treba samo komad sapuna. To je vrijeme prošlo. Danas sve više i više muškaraca poklanja veliku važnost njegovanom, svježem izgledu. Kako bi to postigli, potrebno im je nešto više nego samo sapun.​

Neki bi sad mogli pomisliti da je dovoljno upotrijebiti kozmetičke proizvode bolje polovice. To ne funkcionira dobro jer se koža muškaraca i žena razlikuje. Koža muškaraca je za petinu deblja, zbog čega su manje osjetljivi na različite temperature ili druge utjecaje i imaju uravnoteženiju raspodjelu vlage u koži. Ženski proizvodi za muškarce su stoga obično previše masni.

Ipak ne treba posjedovati pravi arsenal proizvoda za njegu ako želite učiniti nešto dobro za svoju kožu. Nekoliko proizvoda koji se dosljedno primjenjuju, sasvim je dovoljno.

Što je muškarcu potrebno:

Gel ili krema za čišćenje

Jednom dnevno potrebno je oprati lice blagim sredstvom za čišćenje. Taj bi proizvod trebao biti pH neutralan, odnosno ne smije isušivati kožu. Dakle, gel za tuširanje uopće nije prikladan za čišćenje lica. Zbog gelova za tuširanje koža je vrlo suha i dolazi do iritacija.

Hidratantna krema

Kako je muška koža deblja nego koža kod žena, i proizvodi više sebuma, muškarci u pravilu ne trebaju hidratantnu kremu. U zimi je, međutim, to dobra ideja, jer boravak na hladnoći i suhi zrak grijanih prostorija izvlače puno vlage iz kože. Zbog toga se preporučuje upotreba brzo upijajućih, osvježavajućih krema.

Piling

Jednom tjedno se može koristiti piling. Grube čestice u pilingu uklanjaju gornji sloj kože. To sprječava crvenilo i podržava regeneraciju kože. Osim toga, struktura koža postaje nježnija.

Losion poslije brijanja

Losion ili after shave je zapravo obavezan. Koža je umirena i iritacije je vorgebeut. Uglavnom blagi, revitalizira i osvježavajuće proizvodi su najbolji. Ovdje, međutim, treba suditi, ono što najbolje odgovara za svoj tip kože. Savjeti za savršen brijanje može se naći ovdje (/ info / beauty-blog/rasieren-damit-alles-glatt-geht)!

Kreme protiv bora

Kako je muška koža deblja, muškarci dobivaju  bore kasnije od žena. Ipak, prije ili kasnije i muškarci se upoznaju s njima. Tko želi spriječiti ili usporiti njihov dolazak može koristiti proizvode protiv bora. Oni ne mogu u potpunosti spriječiti nastanak bora, ali mogu odgoditi njihovo pojavljivanje.