Prekrivanje sijede kose

Što trebate uzeti u obzir prilikom bojanja kose

Ovaj članak govori o najboljem načinu primjene prirodnih boja za kosu i kako se pojedine koje ponašaju na bijeloj i sijedoj kosi. Sakupili smo neke savjete i trikove za vas.

Prvo, morate znati da je sijedu i bijelu kosu, vrlo teško bojiti, jer su depigmentirane (bez boje). Ali ako se primjenjuju ovi savjeti, možete čak i kod sijede kose dobiti optimalnu prekrivenost.

Savjeti za vašu sljedeću narudžbu:

Plava kosa: Kako bi vaša sijeda kosa postala plava, proizvođači koriste žute biljke kao što su kurkuma, žuta rezeda i mnoge druge.
(Napomena : Molimo ne zaboravite da tamna područja i dalje, unatoč bojenju s prirodnom bojom za kosu, ostaju tamnija) Ako želite izbjeći neugodna iznenađenja mješavinu za plavu kosu koristite odmah nakon što ste nju izmiješali, pod uvjetom da ne sadrži kanu, indijski broć (Rubia) ili neku drugu biljnu boju koja je obojena crveno ili ružičasto. U tom slučaju, pročitajte popratne upute i sastav.

Crvena kosa: Ako želite da vaša sivo-crvena kosa zasja u jarko crvenoj nijansi, koristite kanu ili Rubiju. S ove dvije boje kosa je najbolje crvena.

Smeđa kose: Za bogatu nijansu smeđe trebate, ako imate jako svjetlu kosu, postupak primijeniti dva puta. Optimalni način bio bi: prvog dana ostavite kanu da djeluje najmanje dva sata a sljedećeg dana pripremite mješavinu kane i indiga i ostavite ih da zajedno djeluju na kosu. Dvostruko nanošenje prirodne boje ne šteti kosi niti vlasištu i moguće je postupak bojenja napraviti i u jednom danu. Ipak, preporučuje se, ako ste u mogućnosti, bojanje napraviti u dva dana. Vaše će se vlasište u međuvremenu odmoriti i boja će bolje djelovati.

Evo nekoliko prijedloga za ispravno miješanje boja:

  • 50% indigo i 50% kane za srednje smeđe do crvenkasto smeđe
  • 70% indigo i 30% kane za srednje do tamno smeđe
  • 80% indigo i 20% kane za tamno smeđa

Što više koristite indigo, boja je tamnija i obratno.

Crna kosa: Kod upotrebe crne boje za kosu potrebno vam je puno strpljenja i predanosti. Prvi pokušaj nije uvijek uspješan. Zbog tog razloga, trebali bi ste nanositi boju dok ne postignete željeni rezultat. Slično kao i kod smeđe boje, ostavite kanu da djeluje najmanje dva sata a indigo sljedeći dan dva do tri sata. Kod veoma svijetle kose do brinete, crna boja ispada nježnija ako na kosu nanosite samo indigo.

Priprema i nanošenje:

Za pripremu koristite po mogućnosti mlaku vodu. Pomiješajte prašak i odmah nanesite pastu na mokru i čistu kosu (ovo je vrlo važno pogotovo kod kovrčave kose). Ako želite koristiti klasičan način, pomiješajte kanu s kiselinom – kao što su ocat ili limunov sok – i ostavite smjesu na kosi najmanje 8 sati. Indigo se miješa s mlakom vodom i crnim prahom i mora stajati otprilike 15 minuta.

VAŽNO:

Preporučljivo je, kod primjene i nanošenja boja i biljnih mješavina, ne koristiti masne sastojke. Veoma je važno da se potpuno pokrije cijela površina vlasišta i ne ostave pojedini dijelovi netretirani. Kod čišćenja je potrebno koristiti blage proizvode, kako bi nakon bojenja temeljito uklonili sve ostatke mješavine boje.