Pranje i njega beba i djece

Sve mame dobro znaju kako je važno posvetiti posebnu pažnju koži djeteta u njegovim prvim godinama života. Međutim, zašto je koža beba i djece tako osjetljiva? Ona, doduše, ima visoki udio vode, ali faktor vlage je vrlo mali i koncentracija lipida na površini je niža nego kod odraslih. Zato je epidermalna barijera kod djece osjetljivija na kemijske i mikrobiološke podražaje. Stoga je vrlo važno da vanjski utjecaji ne destabiliziraju osjetljivu ravnotežu njihove kože.

Prirodne morske spužve iz grupe Cose della Natura su, za razliku od sintetičkih proizvoda, hipoalergenske, antiseptičke (to znači: imune na razmnožavanje bakterija i plijesni), mekane, lako se peru i ne sadrže kemikalije koje izazivaju iritaciju. Ove spužve su idealno rješenje za sve koji paze na pH-vrijednost i na zdravlje kože svoje djece.

Osim toga, zahvaljujući njenom fleksibilnom obliku, ovu spužvu je prije sljedeće upotrebe potrebno samo dobro namočiti i opet je kao nova. Pomoću ove spužve jednostavno se stvara pjena, pa je potrebno manje sredstva za kupanje, što je opet vrlo dobro za kožu.

Pazite posebno na to, da koža Vašeg djeteta dobije u prvim godinama najbolju, pravu i prirodnu njegu. Time ćete dječjoj koži osigurati da u se u fazi celularnog razvoja pravilno strukturira i da cijeli život ostane jaka.